Robert Kroes
Robert Kroes Tech 3 jan 2020

Analyse: Bitcoin begint groen aan het nieuwe jaar

#2 Crypto-analyse: Koersen Bitcoin en Altcoin top 25

Zoals gebruikelijk beginnen we onze analyse met een update van de marktkapitalisatie en een overzicht van de actuele cryptokoersen.

Verloop marktkapitalisatie

De Bitcoin en Altcoins noteerden op oudejaarsdag een gezamenlijke marktkapitalisatie van $ 187,2 miljard. In een negatieve tendens daalden de investeringen naar $ 178,3 miljard. Nadat deze stand vannacht rond 2 uur bereikt was volgde een ommekeer. De Aziatische markten zorgden voor een sterk herstel. Hierdoor bewegen de investeringen nu rond $ 186,5 miljard genoteerd.

De dominantie van de Bitcoin, die op oudejaarsdag 70,68 % bedroeg, loopt weer een fractie terug en bedraagt nu 70,08 %. In de koersanalyses zien we het effect op de koersen.

Analyse koers Bitcoin en Altcoin top 25

Tijdens de crypto-analyse van oudejaarsdag zagen we voor de Bitcoin en de meeste Altcoins negatieve dagkoersen en een wisselend beeld bij de weekkoersen. Door de negatieve tendens van de afgelopen dagen werden meer resultaten negatief. Dankzij het krachtige herstel van vanmorgen zien we echter weer stijgende tendensen. Zo noteert de Bitcoin een groene dag- en weekkoers en is het beeld bij de meeste Altcoins op het oog gemengd, maar minder negatief dan eerder deze week. De Bitcoin-koers in dollars, die op oudejaarsdag $ 7.262,89 bedroeg, noteert inmiddels $ 7.235,14. In de onderstaande grafiek zie je de actuele situatie in één oogopslag.

crypto-analyse 3 januari 2020 Bitcoin begint het jaar in het groen. Live koersen vastgelegd om 8.00 uur.
Crypto-analyse 3 januari 2020: Bitcoin begint het jaar in het groen. Live koersen vastgelegd om 8.00 uur. bron: Tradeincrypto.com

Analyse overige Altcoins:

Buiten de top-10 zien we ook een gemengd beeld, al is ook hier de tendens (weer) positief. We zien een paar niet noemenswaardige (< 1%) dalingen en wat grotere verliezers. Meest negatief is Tezos (XTZ), dat 5,49 % verlies noteert, maar Monero (XMR) noteert met 6,45 % het meest positieve resultaat. Gemiddeld stijgt de markt in dit segment zo’n 1,5 tot 2 %. Het aantal positieve en negatieve weekkoersen wisselt elkaar af, waarbij de positieve weekkoersen licht de overhand hebben.

Reageer op artikel:
Analyse: Bitcoin begint groen aan het nieuwe jaar
Sluiten