Robert Kroes
Robert Kroes Tech 6 nov 2019

Analyse: Bitcoin consolideert, meeste Altcoins positief

#2 Crypto-analyse: Koersen Bitcoin en Altcoin top 25

Zoals gebruikelijk beginnen we onze analyse met een update van de marktkapitalisatie en een overzicht van de actuele cryptokoersen.

Verloop marktkapitalisatie

De Bitcoin en Altcoins noteerden gisteren een gezamenlijke marktkapitalisatie van $ 239,5 miljard. Naar nu blijkt was dat de onderkant van een scherpe daling, die direct daarna omsloeg in een herstel. De rest van de dag stegen de investeringen om rond 20 uur uit te komen op $ 245,0 miljard en daarmee het hoogste punt van de afgelopen 24 uur te noteren. Hierna daalde de koers iets om daarna in de Aziatische markt weer te herstellen. We zien nu dan ook een positieve tendens bij een marktkapitalisatie van $ 243,8 miljard.

De dominantie van de Bitcoin, die gisteren 69,44 % bedroeg, daalde en bedraagt nu 69,03 %. In de koersanalyses zien we het effect op de koersen.

Analyse koers Bitcoin en Altcoin top 25

Tijdens de crypto-analyse van gisteren zagen we positieve dagkoersen. Zoals we zagen stijgen de investeringen maar loopt de dominantie van de Bitcoin terug. We zien dan ook een consolidatie en licht negatieve koersontwikkeling voor de Bitcoin. Bij de Altcoins zien we wel overwegend positieve dagresultaten. Ook het aantal positieve weekresultaten neemt toe. De Bitcoin-koers in dollars, die gisteren $ 9.233,88 bedroeg, bedraagt inmiddels $ 9.311,52. Dit lijkt opmerkelijk omdat de grafiek een rode dagkoers geeft, maar heeft te maken met de wisselkoersen EUR/USD. In de onderstaande grafiek zie je de actuele situatie in één oogopslag.

Crypto-analyse 6 november Bitcoin consolideert en Altcoins stijgen in positief gestemde markt. Live koersen vastgelegd om 7.20 uur.
Crypto-analyse 6 november Bitcoin consolideert en Altcoins stijgen in positief gestemde markt. Live koersen vastgelegd om 7.20 uur. Bron: TradeinCrypto.com

Analyse overige Altcoins:

Buiten de top-10 zien we na de consolidatie van gisteren meer positiviteit. Positieve uitschieter is Ethereum Classic (ETC), dat 4,13 % stijgt. Alleen Neo (NEO) laat met – 0,57% nog een negatief dagresultaat zien. Ook in dit segment neemt het aantal positieve weekkoersen toe.

Reageer op artikel:
Analyse: Bitcoin consolideert, meeste Altcoins positief
Sluiten