Robert Kroes
Robert Kroes Tech 22 okt 2019

Analyse: Bitcoin consolideert, Altcoins stijgen

#2 Crypto-analyse: Koersen Bitcoin en Altcoin top 25

Zoals gebruikelijk beginnen we onze analyse met een update van de marktkapitalisatie en een overzicht van de actuele cryptokoersen.

Verloop marktkapitalisatie

De Bitcoin en Altcoins noteerden gisteren een gezamenlijke marktkapitalisatie van $ 215 miljard. In de afgelopen 24 uur vormden de investeringen een ‘hoofd-schouder patroon’. Om 11 uur en om 15.20 uur haalde de koers tweemaal het hoogste punt op $ 217,0 miljard. Hierna volgde een scherpe correctie naar het laagste punt van $ 213,3 miljard, dat om 16.23 uur bereikt werd. Vervolgens stegen de koersen in de Amerikaanse en Japanse markt weer, waardoor de markt nu rond $ 215,3 miljard beweegt.

De dominantie van de Bitcoin, die gisteren 69,05 % bedroeg, daalde en bedraagt nu 68,7 %. In de koersanalyses zien we het effect op de koersen.

Analyse koers Bitcoin en Altcoin top 25

Tijdens de crypto-analyse van gisteren zagen we dat het weekend koersstijgingen bracht die vooral ten goede kwamen van de Bitcoin en Altcoins buiten de top 3.  In de afgelopen 24 uur consolideerde de Bitcoin terwijl de koersen van de Altcoins sterker stegen. De resultaten zijn relatief, want groene weekkoersen zien we in dit segment nog nauwelijks. De Bitcoin-koers in dollars, die gisteren $ 8.360,24 bedroeg, daalde een fractie en bedraagt op dit moment $ 8.200,96. In de onderstaande grafiek zie je de actuele situatie in één oogopslag.

Crypto-analyse 22 oktober: Bitcoin consolideert, Altcoins stijgen. Live koersen vastgelegd om 8.45 uur.
Crypto-analyse 22 oktober: Bitcoin consolideert, Altcoins stijgen. Live koersen vastgelegd om 8.45 uur. Bron: Tradeincrypto.com

Analyse overige Altcoins:

Buiten de top-10 zien we met uitzondering van de Leo Token (LEO), die 3,20 % verliest en OKB (OKB), dat ook 3,15% verliest, alleen groene dagkoersen. Sterkste stijger is Chainlink (LINK) met 3,69 %, terwijl de markt in dit segment gemiddeld 1,5 % stijgt. Ook het aantal positieve weekkoersen blijft gelijk, waarbij ChainLink (Link) de plek inneemt van Leo Token (LEO). Monero (XMR), Okb (OKB), Cosmos (ATOM) en Neo (NEO) zien voor de tweede dag op rij een groen weekresultaat.

Reageer op artikel:
Analyse: Bitcoin consolideert, Altcoins stijgen
Sluiten