Robert Kroes
Robert Kroes Tech 20 aug 2020

Analyse: Bitcoin en cryptomarkt nemen afwachtende houding aan

We zagen gisteren dat de Bitcoin onder $ 12.000,- dook en dat de markt dat niet waardeerde. Vandaag is de situatie rustiger. De Bitcoin en Altcoins noteren licht rode cijfers en lijken een afwachtende houding aan te nemen. Wij zetten in deze analyse de actuele stand van zaken op de cryptomarkt op een rij. Daarnaast bekijken we de verwachtingen voor vandaag. Ook brengen we het laatste nieuws van de afgelopen 24 uur. In onze rubriek Bitcoin bites bekijken we hoe cryptominers last hebben van criminele wormen.

Door de Coronacrisis blijft de agenda iets korter dan normaal. Uiteraard bieden we je het dagelijks nieuws, delen we de belangrijkste agendapunten en blikken we vooruit. In onze nieuwe rubriek “bitcoin bites” bekijken we vandaag wat criminele wormen te maken hebben met cryptomining en hoe dat tot schade kan leiden. Je kunt ook nog steeds de live cryptokoersen van de site Tradeincrypto.com bekijken.

Zoals gebruikelijk beginnen we onze analyse met een update van de marktkapitalisatie en een overzicht van de actuele cryptokoersen.

Verloop marktkapitalisatie

De Bitcoin en Altcoins noteerden gisteren een gezamenlijke marktkapitalisatie van $ 358,5 miljard. marktkapitalisatie, na een snelle daling komen investeerders nu weer terug. Toch is de marktkapitalisatie van vandaag, die op dit moment $ 358,2 miljard bedraagt, iets lager dan gisteren.

De dominantie van de Bitcoin, die gisteren 61,17 % bedroeg, daalde weer een fractie en bedraagt momenteel 61,11 %. In de koersanalyses zien we het effect op de koersen.

Analyse koers Bitcoin en Altcoin top 10

Tijdens de crypto-analyse van gisteren zagen we hoe de Bitcoin onder de $ 12.000,- daalde. Het negatieve sentiment dat deze duik opleverde is nog niet uit de markt verdwenen, al lijkt de situatie gestabiliseerd. Desondanks is de markt ook vandaag overwegend in mineur. De Bitcoin-koers in dollars noteert momenteel $ 11.864,61. In de onderstaande grafiek zie je de actuele situatie in één oogopslag.

Crypto-analyse 20 augustus Bitcoin en cryptomunten afwachtend en licht negatief. Live koersen vastgelegd om 17.20 uur.
Crypto-analyse 20 augustus: Bitcoin en cryptomunten afwachtend en licht negatief. Live koersen vastgelegd om 17.20 uur. bron: Tradeincrypto.com

Analyse overige Altcoins:

Buiten de top 10 zien we dat de top 25 iets minder negatief gestemd is.

Top 25 cryptomunten geeft positiever beeld. bron: Tradeincrypto.com

Bitcoin nieuws

In deze analyse zien we de twee scenario’s (bullish en bearish) die analisten nu voor de Bitcoin voorzien. De korte termijn-analyse voor Bitcoin lees je hier. op lange termijn blijft men positief. De optie-markt bereikt recordhoogte. Dit zou mede komen omdat industriële belegggers langzaam hun entreee in de markt maken. Vraag is of de $ 13.000,- daarmee in zicht blijft.

Analyse Cryptomunten en nieuws

De analyse voor Ethereum (ETH) is vandaag wat tweeslachtig. Dit ondanks het nieuws dat Tether (USDT) de Tron (TRX) blockchain verruilt voor die van Ethereum (ETH).

Ripple (XRP) gaat steeds vaker de competitieslag aan met de traditionele betaalproviders.

Oprichter Charles Hoskinson hint op belangrijke updates voor de Cardano Nodes.

VeChain (VET) voegt aan het rijtje indrukwekkende partnerschappen vandaag weer miljoenen hotels toe.

De Tron (TRX) ontvouwde grote plannen voor de DeFi-markt.

Ethereum Classic (ETC) heeft een uitdaagend plan gelanceerd om haar infrastructuur te beveiligen.

In dit artikel lees je de verwachting voor de koers van Tezos (XTZ) op lange termijn. Op korte termijn zijn de verwachtingen sowieso bullish.

ChainLink (LINK) lijkt na een ‘gezonde’ consolidatie weer toe aan een bull-run.

DeFi munt YFI (YFI) zet een koersrecord dat zelfs boven de Bitcoin ligt. Hoe verder?

Verzamelanalyses

De Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) en Ripple (XRP) staan centraal in deze analyse.

In deze verzamelanalyse lees je de verwachtingen voor Ethereum (ETH), Ripple (XRP) en EOS (EOS) voor vandaag.

Hoe de verwachtingen vandaag zijn voor Litecoin (LTC), Stellar Lumen (XLM) en Tron (TRX) lees je in deze verzamelanalyse.

We sluiten de verzamelanalyses zoals vertrouwd af met de technische analyses van Sally Ho, die kijkt hoe de recente pieken de positie van Bitcoin nu bepalen.

Cryptobeurzen & investeerders

In onze crypto-agenda van vandaag zie je diverse cryptomunten die vandaag notering op (voor hen) nieuwe cryptobeurzen krijgen.

Overig cryptonieuws

De steunmaatregelen die de FED voor de dollar uitsprak leiden tot druk op de Bitcoin en goudprijs.

Amerikaanse justitie heeft een aantal leidende figuren van de ponzi-fraude AirBit Club opgepakt.

Ook vandaag vindt de Indonesia Blockchain Week plaats. Deze duurt tot en met 27 augustus 202o en is in verband met Corona digitaal te volgen.

Nem (XEM) geeft vandaag een update over de lancering van Symbol en belooft een volgende update binnen 14 dagen.

Ethereum Classic (ETC) heeft vandaag een call voor ontwikkelaars wanneer men in het derde kwartaal de hard fork laat plaatsvinden.

ChainLink (LINK) is vanaf vandaag genoteerd op cryptobeurs KuCoin.

Ook Binance.US noteert vanaf vandaag transacties voor twee grotere cryptomunten, namelijk Maker (MKR) en Dai (DAI).

Vandaag noteert men bovendien weer een fiks aantal agendapunten voor de kleinere cryptomunten.

Financiële agenda’s

Op de Europese monetaire agenda noteert men vandaag de publicatie van de notulen van de ECB-meeting inzake monetair beleid.

Op de Amerikaanse monetaire agenda zien we vandaag publicatie de wekelijkse update van werkeloosheidscijfers en voorraad biogas. Met vermelding van de veiling van waardepapier met een looptijd van 4 weken is de agenda voor vandaag compleet.

Bitcoin + cryptomarkt-analyse voor vandaag

De Bitcoin consolideert momenteel rond $ 11.700,- en daarmee dreigt een horizontale prijsvorming. Om succesvol de $ 12.000,- en daarna $ 13.000,- te passeren is een flinke opschaling van volume nodig. Om dat te bereiken sluiten analisten niet uit dat er eerst nog een negatieve prijsvorming richting $ 11.100,- ontstaat, waaraan ik toevoeg dat er ook nog een koersgat rond $ 10.600,- te dichten valt. Alle steun- en weerstandsniveaus liggen tussen $ 12.225,-  en $ 10.912,-. Hiermee zien we duidelijk een vernauwing van de bandbreedte.

Ook de rest van de cryptomarkt is minder optimistisch en een aantal stijgende cryptomunten incasseert nu verlies. Dit terwijl de top 25 positiever is. De verwachting is dan ook dat we een geconsolideerde beurs zullen zien, waarbij er een gestaag handelspatroon ontstaat. Op langere termijn blijft het sentiment bullish en ziet men deze periode als een gezonde consolidatie.

Waarom hebben cryptominers last van criminele wormen?

De worm is een vorm van malware die zichzelf via zwakke plekken in computers verspreidt naar andere computers. De zwakke plekken worden geprogrammeerd door hackersgroepen. Deze groepen bepalen ook wat de worm moet zoeken en wat er met de gegevens moet gebeuren die gevonden worden. Hackersgroep TeamTNT heeft nu een worm ontwikkeld die zich specifiek richt op cryptominers.

Veel miners hebben accounts bij Amazon en de worm gaat op zoek naar de accountgegevens, die zonder encryptie blijken te worden bewaard. Vervolgens nestelt de worm zich en laat zich via de mining computers verder verspreiden om weer andere computers met logins van Amazon zonder encryptie te vinden. Wat men met de gegevens van plan is wordt (nog) niet duidelijk. Men heeft tot nu toe voor slechts $ 300,- aan schade per campagne ontdekt. Onderzoekers schatten dat het programma om de gegevens te gebruiken voor fake-aankopen, dat ook in de worm zit, niet functioneert. Toch is het verontrustend, zeker ook omdat bekende netwerken zoals Kubernetes en Jenkins servers zijn geïnfectereed.

Aangezien hackers elkaars worm kopiëren en ‘verbeteren’ slaan de onderzoekers nu alarm.

Mis geen beweging van de crypto-markt

Met de live-koersen van Tradingview.com en het achtergrondartikel dat wij dagelijks rond 18.00 uur publiceren brengen wij je op de hoogte van de relevante ontwikkelingen tijdens de handelsdag die nu nog voor ons ligt en hoef je in de tussentijd geen koersbeweging te missen.

Reageer op artikel:
Analyse: Bitcoin en cryptomarkt nemen afwachtende houding aan
Sluiten