Robert Kroes
Robert Kroes Tech 23 mrt 2020

Analyse: Bitcoin en cryptomunten in de achtbaan en deze munten profiteren (niet)

#2 Crypto-analyse: Koersen Bitcoin en Altcoin top 25

Zoals gebruikelijk beginnen we onze analyse met een update van de marktkapitalisatie en een overzicht van de actuele cryptokoersen.

Verloop marktkapitalisatie

De Bitcoin en Altcoins noteerden tijdens de stijging van vrijdag op het hoogste punt een gezamenlijke marktkapitalisatie van $ 189,4 miljard. Hierna daalden de investeringen snel. Iets voor 20 uur noteerden we het laagste punt van de afgelopen dagen op 156,4 miljard. Hierna herstelde de markt en zagen we op zaterdag vooral consolidatie. Dit duurde ongeveer tot het middaguur van gisteren, waarna de investeringen daalden. Deze geleidelijk dalende trend zet nu nog door. Momenteel noteren de gezamenlijke investeringen in de cryptomarkt $ 161,7 miljard.

De dominantie van de Bitcoin, die vrijdag 66,10 % bedroeg, liep in het weekend iets op en bedraagt nu 66,76 %. In de koersanalyses zien we het effect op de koersen.

Analyse koers Bitcoin en Altcoin top 10

Tijdens de bitcoin-update van vrijdag zagen we dat de Bitcoin en cryptomunten herstelden van de zware klappen in de dagen ervoor. Dit is nog duidelijk te zien aan de groene weekkoersen. Aan de andere kant zien we in de fors rode dagkoersen dat er een negatieve correstie gaande is. De achtbaan van de Bitcoin en andere cryptomunten zie je daarmee grafisch weergegeven. De Bitcoin-koers in dollars noteert inmiddels $ 5.887,29 . In de onderstaande grafiek zie je de actuele situatie in één oogopslag.

Crypto-analyse top 10 Achtbaan voor Bitcoin en cryptomunten. Live koersen vastgelegd om 8.45 uur.
Crypto-analyse top 10: Achtbaan voor Bitcoin en cryptomunten. Live koersen vastgelegd om 8.45 uur. bron: Tradeincrypto.com

Analyse overige Altcoins:

Ook buiten de top 10 zien we het patroon van sterk dalende dagkoersen en het gemengde beeld in de weekkoersen. Om de ontwikkelingen goed te volgen zetten we deze ook grafisch op een rij.

Crypto-analyse top 25 cryptomunten volgt Bitcoin en top 10.
Crypto-analyse top 25 cryptomunten volgt Bitcoin en top 10. Tradeincrypto.com

Reageer op artikel:
Analyse: Bitcoin en cryptomunten in de achtbaan en deze munten profiteren (niet)
Sluiten