Robert Kroes
Robert Kroes Tech 29 aug 2019

Analyse: Amerikaanse markt duwt Bitcoin en Altcoins zwaar in het rood

#2 Crypto-analyse: Koersen Bitcoin en Altcoin top 25

Zoals gebruikelijk beginnen we onze analyse met een update van de marktkapitalisatie en een overzicht van de actuele cryptokoersen.

Verloop marktkapitalisatie

De Bitcoin en Altcoins noteerden gisteren een gezamenlijke marktkapitalisatie van $ 252,8 miljard. In de afgelopen 24 uur bewoog deze redelijk horizontaal en zelfs licht stijgend tot 17.50 uur. Toen volgde bij opening van Amerikaanse beurskoersen een flash crash, waarbij in twee etappes de marktkapitalisatie in een half uur terugviel naar $ 238,9 miljard. Hierna herstelde de koers, waarna om 3 uur vannacht een tweede daling volgde. Toen werd het dieptepunt van $ 238 miljard bereikt. Inmiddels lijkt de marktcap zich voorzichtig uit het dal te vechten. De marktkapitalisatie bedraagt momenteel $ 240,5 miljard.

De dominantie van de Bitcoin, die gisteren 71,17 % bedroeg liep iets op en bedraagt nu 71,60 % nu. In de koersanalyses zien we het effect op de koersen.

Analyse koers Bitcoin en Altcoin top 10

Tijdens de crypto-analyse van gisteren noteerden we dat de Bitcoin en Altcoins consolideerden. De winstnemingen van gisteren zorgen voor rode dagkoersen voor de Bitcoin en de Altcoins. Daarmee kleuren ook de weekresultaten diep rood. De Bitcoin-koers in dollars, die gisteren $ 10.194,64 noteerde, schrijft vandaag $ 9.611,44. Met onderstaande grafiek zie je de actuele situatie in één oogopslag.

Crypto-analyse 29 augustus: Bitcoin en Altcoins krijgen zware klappen na Amerikaanse crash. Live koersen vastgelegd om 8.10 uur.
Crypto-analyse 29 augustus: Bitcoin en Altcoins krijgen zware klappen na Amerikaanse crash. Live koersen vastgelegd om 8.10 uur. Bron: Tradeincrypto.com

Analyse overige Altcoins:

Buiten de top 10 heeft de correctie ook stevige sporen getrokken. We zien uitsluitend negatieve dagresultaten, waarvan een aantal de schade met dubbele cijfers moet noteren. Grootste verliezer is Huobi Token (HT), dat 10,98% in moest leveren. Gemiddeld verliezen de koersen in dit segment zo’n 8%. De weekkoersen zijn daarmee ook negatief, met Ethereum Classic (ETC) dat nu de enige uitzondering op de regel vormt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Analyse: Amerikaanse markt duwt Bitcoin en Altcoins zwaar in het rood
Sluiten