Robert Kroes
Robert Kroes Tech 30 dec 2019

Analyse: Bitcoin pas na kerst in voor een feestje

#2 Crypto-analyse: Koersen Bitcoin en Altcoin top 25

Zoals gebruikelijk beginnen we onze analyse met een update van de marktkapitalisatie en een overzicht van de actuele cryptokoersen.

Verloop marktkapitalisatie

De Bitcoin en Altcoins noteerden maandag een gezamenlijke marktkapitalisatie van $ 186,7 miljard. Afgezien van een korte piek op tweede kerstavond bleven de investeringen daaronder tot in de nacht van zaterdag op zondag. De Aziatische markt zette toen de eerste stap voor een koersstijging. Deze zet in een rustig tempo door. Vannacht bracht de Aziatische markt de munt naar het hoogtepunt van $ 194,2 miljard, maar de investeringen lopen nu iets terug. We zien momenteel een stand van $ 191,3 miljard op het bord.

De dominantie van de Bitcoin, die vorige week 70,57 % bedroeg, loopt weer iets op en bedraagt nu 70,64 %. In de koersanalyses zien we het effect op de koersen.

Analyse koers Bitcoin en Altcoin top 25

Tijdens de crypto-analyse van vorige week zagen we voor de Bitcoin en de meeste Altcoins consolidatie na eerdere stijging. Na de rustige week en het positieve weekend zien we inmiddels de koersen weer stijgen. Dit leidt tot positieve dagkoersen en grotendeels groene weekkoersen. De Bitcoin-koers in dollars, die vorige week $ 7.334,19 bedroeg, bedraagt inmiddels $ 7.402,79. In de onderstaande grafiek zie je de actuele situatie in één oogopslag.

Crypto-analyse 30 december Bitcoin en Altcoins stijgen na kerst. Live koersen vastgelegd om 8.50 uur.
Crypto-analyse 30 december Bitcoin en Altcoins stijgen na kerst. Live koersen vastgelegd om 8.50 uur. bron: Tradeincrypto.com

Analyse overige Altcoins:

Buiten de top-10 heerst ook positiviteit. Alleen Cosmos (ATOM) noteert met -1,89 % een negatieve dagkoers. Grootste stijger is Ethereum Classic (ETC) met 5,77 %. Gemiddeld stijgt dit segment zo’n 2%. Inmiddels is ook het weeksentiment positief. Alle weekkoersen staan op groen met uitzondering van Tezos (XTZ), Leo Token (LEO) en USD Coin (USDC).

Reageer op artikel:
Analyse: Bitcoin pas na kerst in voor een feestje
Sluiten