Robert Kroes
Robert Kroes Tech 31/12/2019

Analyse: zo gaan Bitcoin en de cryptomunten het jaar uit

#2 Crypto-analyse: Koersen Bitcoin en Altcoin top 25

Zoals gebruikelijk beginnen we onze analyse met een update van de marktkapitalisatie en een overzicht van de actuele cryptokoersen.

Verloop marktkapitalisatie

De Bitcoin en Altcoins noteerden gisteren een gezamenlijke marktkapitalisatie van $ 191,3 miljard. In de loop van de dag daalden de investeringen tot de stand van $ 186,4 miljard, die we aan het begin van de nacht (tussen 00 uur en 0.30 uur) op het bord zagen staan. Hierna herstelden de markten en in een stijgende tendens zien we nu $ 187,2 miljard genoteerd.

De dominantie van de Bitcoin, die gisteren 70,64 % bedroeg, loopt weer een fractie op en bedraagt nu 70,68 %. In de koersanalyses zien we het effect op de koersen.

Analyse koers Bitcoin en Altcoin top 25

Tijdens de crypto-analyse van gisteren zagen we voor de Bitcoin en de meeste Altcoins stijgende koersen. Door de terugloop in investeringen is dat vandaag niet het geval. De dagkoersen zijn dan ook over het algemeen negatief. Ook het aantal groene weekkoersen loopt iets terug. De Bitcoin-koers in dollars, die gisteren $ 7.402,79 bedroeg, loopt terug en bedraagt inmiddels $ 7.262,89. In de onderstaande grafiek zie je de actuele situatie in één oogopslag.

crypto-analyse 31 december: Bitcoin en cryptomunten gaan licht negatief het jaar uit. Live koersen vastgelegd om 12.25 uur.
crypto-analyse 31 december: Bitcoin en cryptomunten gaan licht negatief het jaar uit. Live koersen vastgelegd om 12.25 uur. Bron: Tradeincrypto.com

Analyse overige Altcoins:

Buiten de top-10 zien we ook de negativiteit terugkeren. Op een paar niet noemenswaardige (< 1%) stijgingen na zien we alleen dalingen. Grootste daler is Dash met – 3,59 % en gemiddeld dalen de dagkoersen in dit segment zo’n 1,5 tot 2 %. Het aantal positieve en negatieve weekkoersen wisselt elkaar af.

Reageer op artikel:
Analyse: zo gaan Bitcoin en de cryptomunten het jaar uit
Sluiten