Robert Kroes
Robert Kroes Tech 31/12/2019

Analyse: zo gaan Bitcoin en de cryptomunten het jaar uit

#3 Het cryptonieuws van de afgelopen 24 uur

Tijdens de kerstperiode is het ook in de cryptomarkt rustiger. Daarom is het nieuwsoverzicht beperkt. Uiteraard kan je in plaats daarvan in onze eindejaarsspecials duiken. Wij brachten rond en tijdens kerst:

Gisteren keken we daarnaast hoe de Bitcoin het eraf bracht bij een virtueel bezoek aan Shark Tanks´ Mark Cuban.

Bitcoin nieuws

Aan de vooravond van een nieuw jaar en nieuw decennium denken analisten verschillend over de koers van de Bitcoin op korte termijn. Sommigen verwachten dat het nieuwe jaar begint met een nieuwe rally en een nieuw koersrecord voor 2020. Anderen zien aanwijzingen voor een nieuwe crash opdoemen.

Analyse Cryptomunten

In het zicht van de hard fork voor Ethereum (ETH), die voor 1 janauri gepland staat, zijn het roerige tijden. Zo circuleert de ‘shitcoin wallet‘, die malware probeert te installeren als Chrome browser extensie. Ook blijkt dat niet alle nodes meedoen met de update van het netwerk. Daarmee zou een aanval tijdens de hard fork kunnen worden voorbereid.

De Ripple (XRP) lijkt in snel tempo te herstellen van haar dieptepunt rond de kerst. Verdere koersstijgingen lijken in het verschiet. Grote vraag is of Ripple (XRP) zero of hero wordt in 2020.

De Tron (TRX) voegt het gedecentraliseerde live-streaming platform DLive toe aan haar ecosysteem. Dat is pikant aangezien de roep om zo’n decentraal platform toenam nadat Youtube eerder deze week per abuis honderden crypto-filmpjes verwijderde.

Ook vandaag sluiten we de analyses weer af met de technische analyses van Sally Ho.

Cryptobeurzen

Poloniex is getroffen door een datalek. Zij adviseren rekeninghouders om hun password te resetten.

Overig cryptonieuws

China legt de crypto-mining industrie aan banden. Deze keer niet vanwege morele bezwaren maar vanwege stroomtekort.

Reageer op artikel:
Analyse: zo gaan Bitcoin en de cryptomunten het jaar uit
Sluiten