Robert Kroes
Robert Kroes Tech 19 aug 2020

Analyse: Bitcoin en cryptomarkt in het rood

#6 Bitcoin bites: Waar gaat het kapitaal heen dat nu uit de markt verdwijnt?

Waar gaat het kapitaal heen dat nu uit de markt verdwijnt?

We zien dat de markt inmiddels miljarden kleiner is dan gisteren. Dit betekent ten eerste dat dit kapitaal volledig uit de cryptomarkt gegaan is. Bij een verdeling van Altcoins naar Bitcoins of Bitcoins naar Stable coins zou dit immers niet de marktkapitalisatie raken maar het dominantiepercentage van de Bitcoin.

Eerder zagen we dat zo’n 87,50% van de investeerders winst maakten in hun Bitcoinbelegging bij een koers onder $ 12.000,-. Inmiddels is dat percentage volgens de gegevens van Intotheblock gestegen tot ruim 91%. Daarmee kunnen we concluderen dat met name de mensen die bij een koers onder $ 11.800,- ingestapt zijn blijven. Degenen die zich terug getrokken hebben zijn waarschijnlijk de partijen die een snelle winst wilden noteren, zoals bijvoorbeeld daytraders (die we wel terug kunnen verwachten) of particulieren die wat extra vakantiegeld wilden verdienen.

Kanttekening daarbij is dat de Altcoins een steviger deel van de markt hebben dan de afgelopen maanden. De verwachting is daar dat meer mensen het geld definitief van de markt houden. Zeker bij cryptomunten die zich op DeFi richten, zoals bijvoorbeeld de ChainLink (LINK) is de kans aannemelijk dat veel mensen snel cashten.

Mis geen beweging van de crypto-markt

Met de live-koersen van Tradingview.com en het achtergrondartikel dat wij dagelijks rond 18.00 uur publiceren brengen wij je op de hoogte van de relevante ontwikkelingen tijdens de handelsdag die nu nog voor ons ligt en hoef je in de tussentijd geen koersbeweging te missen.

Reageer op artikel:
Analyse: Bitcoin en cryptomarkt in het rood
Sluiten