Robert Kroes
Robert Kroes Tech 4 sep 2020

Analyse: Bitcoin en cryptomunten in vrije val. Wat is er aan de hand?

#5 De vooruitzichten voor de komende 24 uur en het weekend

Bitcoin + cryptomarkt-analyse voor vandaag en het weekend

Het is duidelijk dat de Bitcoin en cryptomarkten vandaag aan een negatieve dag bezig zijn. Inmiddels is de support rond $ 11.000,- in negatieve zin doorbroken. De daling gaat zo snel dat er een trendwijziging aftekent richting een bearish trend. Als deze trend doorzet kan de munt onder $ 10.000,- zakken en is de weg van de minste weerstand verder naar beneden. Een koers van $ 8.000,- acht men dan niet uitgesloten.

Wanneer de trend kan keren laat deze weer bullish patronen zien, maar dat lijkt in deze situaties gevaarlijk. Allereerst zijn er rond de huidige koers weerstandsniveaus op $ 10.300,-, $ 11.000,-, $ 11.121,-, $ 11.600,- en $ 11.800,- voordat de Bitcoin weer richting de beruchte $ 12.000,- kan gaan. Daarnaast kan een bullish patroon in dit geval ook een zogenoemde Bull-flip zijn. Deze situatie is erg gevaarlijk, maar kan je voorkomen.

Voor Ethereum (ETH) lijkt de kans dat de beren op afstand blijven iets groter, al beweegt de trend daar ook langzaam maar zeker naar bearish.

Voor de Ripple (XRP) zien we dat er een kleinere bandbreedte ontstaat. De munt lijkt te handelen tussen $ 0,23 en $ 0,26. Aangezien de weerstand hier gisteren al afgewezen werd en de munt daar rustig op reageerde lijkt de trend dus iets neutraler.

Al met al lijken de kansen op koerswinsten dit weekend niet te groot. Door het lagere handelsvolume door vakanties in Amerika kan de markt maandag wat gematigder reageren dan we gewend zijn.

Reageer op artikel:
Analyse: Bitcoin en cryptomunten in vrije val. Wat is er aan de hand?
Sluiten