Robert Kroes
Robert Kroes Tech 4 sep 2020

Analyse: Bitcoin en cryptomunten in vrije val. Wat is er aan de hand?

#6 Bitcoin bites: Hoe betrouwbaar is de Fear and Greed Index op dit moment?

Is de Fear and Greed index nu betrouwbaar?

De Fear and Greed index is normaal gesproken een redelijk betrouwbare indicator voor het sentiment ten aanzien van de Bitcoin. Hoe gieriger de index uitslaat, hoe groter de kans op een koersdaling. Nadat de index sinds juli bijzonder gierig was werd de koersdaling sinds gisteren werkelijkheid.

Het resultaat is dat de index met meer dan 40% daalde  tot net 40% en dat betekent dat er angst in de markt zou zijn om koersstijgingen te missen. In eerdere situaties was de markt minder bullish op lange termijn en daalde de F&G-index tot onder 20%. De index bestaat echter pas sinds januari 2018. Dit betekent dat de grote bull-run van 2017 niet gedocumenteerd is. Het is dan ook niet duidelijk hoe de F&G-index op zo’n grote bull run zou reageren. Daarom zijn analisten nu, bij de samenkomst van een extreem bullish markt op lange termijn en buitengewoon grote koersdaling op korte termijn, (nog) niet zeker of de Fear en Greed index betrouwbaar reageert. Oppassen en dubbel controleren lijkt het devies.

Bron: FXStreet

Mis geen beweging van de crypto-markt

Met de live-koersen van Tradingview.com en het achtergrondartikel dat wij dagelijks rond 18.00 uur publiceren brengen wij je op de hoogte van de relevante ontwikkelingen tijdens de handelsdag die nu nog voor ons ligt en hoef je in de tussentijd geen koersbeweging te missen.

Reageer op artikel:
Analyse: Bitcoin en cryptomunten in vrije val. Wat is er aan de hand?
Sluiten