Robert Kroes
Robert Kroes Tech 11 jul 2019

Analyse: Bitcoin en Altcoins noteren bloedrode, dubbele verliescijfers

#2 Crypto-analyse: Koersen Bitcoin en Altcoin top 25

De Bitcoin en meeste cryptomunten verdeelden gisteren een marktkapitalisatie van van $ 342,7 miljard. Klokslag 14 uur zette gisteren de daling in. Eerst voorzichtig, maar vanaf 14.50 uur verloor de markt $ 20 miljard in een half uur. Daarna leek de markt terug te vechten, al liepen de investeringen geleidelijk terug. Vannacht was het de Aziatische markt die de tweede schokgolf veroorzaakte met een kapitaaluitstroom van $ 10 miljard in 10 minuten tijd. Inmiddels lijkt de situatie rond $ 296,8 miljard marktkapitaal te stabiliseren. Het overgrote deel van het marktkapitaal blijft bij de Bitcoin, want de dominantie steeg verder van 67,76% gisteren naar 68,06% nu. De uitstroom van kapitaal zorgt voor een onprettig koersbeeld voor de Bitcoin en de meeste Altcoins.

Analyse koers Bitcoin en Altcoin top 10

In de crypto-analyse van gisteren noteerden we een positieve dagkoers voor de Bitcoin en negatieve koersen voor de meeste Altcoins. Vanochtend is de situatie minder aangenaam. De winstnemingen zorgen voor dagverliezen in dubbele cijfers voor zowel de Bitcoin als de meeste Altcoins. Dit heeft uiteraard weerslag op de weekkoersen, die daardoor ook bijna overal donkerrood kleuren. In onderstaande grafiek zie je de actuele situatie in kaart gebracht. De Bitcoin-koers in dollars is op het moment van schrijven $ 11.541,-.

Crypto-analyse 11 juli: Bitcoin en Altcoins verliezen met dubbele cijfers tijdens scherpe koersval. Live koersen vastgelegd om 8.05 uur.
Crypto-analyse 11 juli: Bitcoin en Altcoins verliezen met dubbele cijfers tijdens scherpe koersval. Live koersen vastgelegd om 8.05 uur. TradeinCrypto.com

Analyse overige Altcoins:

Buiten de top 10 zijn de resultaten ook donkerrood. Chainlink (LINK) houdt het verlies met 3,01% het meest beperkt. Ook Dash (DASH), Huobi Token (HT) en Tezos (XTZ) houden het verlies met respectievelijk 9,49%, 7,04% en 8,45% onder de 10%. De zwaarste tik wordt uitgedeeld aan Ontology (ONT) dat in vierentwintig uur tijd 20,35% verliest. Ondanks deze malaise weten Tezos (XTZ) en Bitcoin Gold (BTG) nog een positieve weekkoers te noteren.

Reageer op artikel:
Analyse: Bitcoin en Altcoins noteren bloedrode, dubbele verliescijfers
Sluiten