Robert Kroes
Robert Kroes Tech 10 jan 2020
Leestijd: 5 minuten

Analyse: Bitcoin en Altcoins met gemengde gevoelens het weekend in

#2 Crypto-analyse: Koersen Bitcoin en Altcoin top 25

Zoals gebruikelijk beginnen we onze analyse met een update van de marktkapitalisatie en een overzicht van de actuele cryptokoersen.

Verloop marktkapitalisatie

De Bitcoin en Altcoins noteerden gisteren een gezamenlijke marktkapitalisatie van $ 205,2 miljard. De markt volgde gedurende dag een negatieve tendens om bij de start van de Amerikaanse beurs op te leven. Hierna stegen de investeringen snel tot $ 206,1 miljard rond 20.15 uur, maar namen daarna weer af om in een rustige Aziatische beurs te consolideren. Momenteel bewegen de investeringen rond $ 200,7 miljard.

De dominantie van de Bitcoin, die gisteren 70,22 % bedroeg, nam een fractie af en bedraagt nu 70,06 %. In de koersanalyses zien we het effect op de koersen.

Analyse koers Bitcoin en Altcoin top 25

Tijdens de crypto-analyse van gisteren zagen we hoe de Bitcoin een adempauze nam en de rest van de markt volgde. Ook vandaag zien we over bijna de hele linie dalende dagkoersen. De schade blijft beperkt, want de weekkoersen blijven ook vandaag onverminderd positief. De Bitcoin-koers in dollars, die gisteren $ 7.935,46 bedroeg, noteert inmiddels $ X en blijft daarmee onder de psychologische grens van $ 8.000,-. In de onderstaande grafiek zie je de actuele situatie in één oogopslag.

crypto-analyse 10 januari Bitcoin en Altcoins hebben last van groeipijn na rally eerder deze week.
Crypto-analyse 10 januari: Bitcoin en Altcoins hebben last van groeipijn na rally eerder deze week. Bron: Tradeincrypto.com

Analyse overige Altcoins:

Buiten de top-10 zien we hetzelfde patroon van corrigerende dagkoersen. Uitzonderingen zijn ChainLink (LINK) en Cosmos (ATOM), die stijgingen van respectievelijk 3,39 % en 4,89 % noteren. Grootste daler is Dash (DASH) met 4,19 % en gemiddeld levert de markt in dit segment zo’n 2 tot 2,5 % in. Ook in dit segment blijven de weekkoersen, met Tezos (XTZ), Cosmos (ATOM) en USD Coin (USDC) als uitzonderingen positief.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Analyse: Bitcoin en Altcoins met gemengde gevoelens het weekend in
Sluiten