Robert Kroes
Robert Kroes Tech 3 okt 2019

Analyse: Bitcoin en Altcoins zetten herstel voorzichtig voort

#2 Crypto-analyse: Koersen Bitcoin en Altcoin top 25

Zoals gebruikelijk beginnen we onze analyse met een update van de marktkapitalisatie en een overzicht van de actuele cryptokoersen.

Verloop marktkapitalisatie

De Bitcoin en Altcoins noteerden eergisteren een gezamenlijke marktkapitalisatie van $ 217 miljard. In de loop van gisteren daalde de marktkapitalisatie tot een dieptepunt van $ 209 miljard, dat rond 5 uur bereikt werd. Hierna volgde een herstel. Bij opening van de Japanse beurs vannacht bereikten de investeringen een hoogtepunt op $ 216,4 miljard. Hierna was de markt voorzichtiger en bereikte de marktkapitalisatie van $ 214,3 miljard die we nu op het bord zien staan.

De dominantie van de Bitcoin, die eergisteren 69,8 % bedroeg, steeg een fractie en bedraagt nu 69,9%. In de koersanalyses zien we het effect op de koersen.

Analyse koers Bitcoin en Altcoin top 25

Tijdens de crypto-analyse van gisteren zagen we even geen koersupdate, maar kunnen we op basis van de marktkapitalisatie concluderen dat deze daalden. Inmiddels stijgen de koersen weer iets en zien we een herstel op de borden staan. Dit is echter nog niet voldoende om positieve weekkoersen op het bord te zetten. De Bitcoin-koers in dollars, die eergisteren $ 8.436,01 bedroeg, blijft ruim boven de psychologische grens van $ 8.000,- en bedraagt op dit moment $ 8.305,17. In de onderstaande grafiek zie je de actuele situatie in één oogopslag.

Crypto-analyse 3 oktober 2019: Bitcoin en Altcoins consolideren. Live koersen vastgelegd om 8.30 uur. Bron: Tradeincrypto.com

Analyse overige Altcoins:

Ook buiten de top-10 zien we uitsluitend positieve dagkoersen. De stijging van Cosmos (ATOM) is met 7,80 % het grootste. Gemiddeld stijgen de koersen zo’n 2,5 %. Inmiddels weten naast Chainlink (LINK) ook Iota (MIOTA) en Cosmos (ATOM) een positief weekresultaat te noteren.

Reageer op artikel:
Analyse: Bitcoin en Altcoins zetten herstel voorzichtig voort
Sluiten