Robert Kroes
Robert Kroes Tech 14 jan 2020
Leestijd: 4 minuten

Analyse: Bitcoin en cryptomunten stijgen snel

#2 Crypto-analyse: Koersen Bitcoin en Altcoin top 25

Zoals gebruikelijk beginnen we onze analyse met een update van de marktkapitalisatie en een overzicht van de actuele cryptokoersen.

Verloop marktkapitalisatie

De Bitcoin en Altcoins noteerden gisterenochtend een gezamenlijke marktkapitalisatie van $ 215,6 miljard. Na een aanvankelijke consolidatie en lichte daling namen de koersen bij start van de Aziatische beurzen een vlucht. Inmiddels staat met $ 227,7 miljard een forse stijging van de investeringen op het bord.

De dominantie van de Bitcoin, die gisteren 69,60 % bedroeg, nam weer iets af en bedraagt nu 69,51 %. In de koersanalyses zien we het effect op de koersen.

Analyse koers Bitcoin en Altcoin top 25

Tijdens de crypto-analyse van gisteren zagen we hoe de Bitcoin en de rest van de markt terug konden kijken op een positief weekend. De gestegen investeringen zorgen ook vandaag voor een groene golf. Met uitzondering van de Tether (USDT) zien we in de top 10 louter positieve dag- en weekkoersen. De Bitcoin-koers in dollars, die gisteren $ 8.070,91 bedroeg, noteert inmiddels $ 8.596,58 en lijkt daarmee op weg naar $ 9.000,-. In de onderstaande grafiek zie je de actuele situatie in één oogopslag.

crypto-analyse 14 januari Bitcoin en Altcoins stijgen snel.
Crypto-analyse 14 januari Bitcoin en Altcoins stijgen snel. Live koersen vastgelegd om 17.20 uur. Bron: Tradeincrypto.com

Analyse overige Altcoins:

Buiten de top-10 zien we we ook alleen positiviteit in de dag- en weekkoersen. Hier is de USD Coin (USDC) de logische uitzondering. De snelste stijger is Dash (DASH) met 33,09 % en gemiddeld stijgt de markt zo’n 6 %.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Analyse: Bitcoin en cryptomunten stijgen snel
Sluiten