Robert Kroes
Robert Kroes Tech 21 apr 2020
Leestijd: 6 minuten

Analyse: Bitcoin moet weer inbinden. Volgt er een goede of zware week?

#2 Crypto-analyse: Koersen Bitcoin en Altcoin top 25

Zoals gebruikelijk beginnen we onze analyse met een update van de marktkapitalisatie en een overzicht van de actuele cryptokoersen.

Verloop marktkapitalisatie

De Bitcoin en Altcoins noteerden gisteren een gezamenlijke marktkapitalisatie van $ 204,1 miljard. Hierna raakte de markt in negatief sentiment en de bizarre ontwikkelingen op de oliemarkt deden de investeringen ook geen goed. Toch bleef de uittocht beperkt. Het dieptepunt bleek de afgelopen 24 uur op $ 191,9 miljard te liggen en dat werd rond 19.30 uur bereikt. Daarna toonde de markt vooral veerkracht in de Amerikaanse markt, waarna de investeringen in Azië en tot nu toe in Europa consolideren. Momenteel noteren de gezamenlijke investeringen $ 195,4 miljard.

De dominantie van de Bitcoin, die gisteren 64,37 % bedroeg, liep een fractie op en bedraagt nu 64,52 %. In de koersanalyses zien we het effect op de koersen.

Analyse koers Bitcoin en Altcoin top 10

Tijdens de crypto-analyse van gisteren zagen we hoe de Bitcoin richting $ 7.200,- passeerde. Gebrek aan momentum door gebrek aan volatiliteit en de bijzondere situatie op de oliemarkt zorgden voor terughoudendheid. Daarmee daalde de Bitcoin weer onder de $ 7.000,- en volgde de rest van de markt. Dit leidt tot negatieve weekkoersen. De Bitcoin-koers in dollars noteert inmiddels $ 6.906,34. In de onderstaande grafiek zie je de actuele situatie in één oogopslag.

Crypto-analyse 21 april Bitcoin vecht voor behoud bullish patroon en cryptomarkt duikt in het rood. Live cryptokoersen vastgelegd om 10.30 uur.
Crypto-analyse 21 april: Bitcoin vecht voor behoud bullish patroon en cryptomarkt duikt in het rood. Live cryptokoersen vastgelegd om 10.30 uur. bron: Tradeincrypto.com

Analyse overige Altcoins:

Ook buiten de top 10 zien we dat de top 25 van de cryptomarkt het moeilijk heeft met het negatieve sentiment. De situatie zie je hieronder in beeld.

Koersoverzicht top 25 cryptomunten21 april Top 25 cryptomunten in negatieve spiraal
Koersoverzicht top 25 cryptomunten 21 april: Top 25 cryptomunten in negatieve spiraal bron: Tradeincrypto.com

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Analyse: Bitcoin moet weer inbinden. Volgt er een goede of zware week?
Sluiten