Robert Kroes
Robert Kroes Tech 21 apr 2020
Leestijd: 6 minuten

Analyse: Bitcoin moet weer inbinden. Volgt er een goede of zware week?

#6 Bitcoin-bites: Hondsbrutale fraude met smart contracts raakt Bitcoin en Ethereum

Hondsbrutale fraude met smart contracts raakt Bitcoin en Ethereum

Hackers hebben toegeslagen bij het decentrale dForce-project. Dit Chinese platform is gespecialiseerd in het uitzetten van smart contracts met de imBTC als onderpand. Deze imBTC is een getokeniseerde Bitcoin die op de Ethereum-blockchain wordt geplaatst en automatisch wordt betaald als de tegenprestatie in het smartcontract is voldaan. De hackers maakten gebruik van de zogenoemde ERC777-zwakte, waarmee je de smart contracten kunt laten betalen zonder dat er een tegenprestatie voldaan is.

Hackers hebben deze val eerder gebruikt en harkten deze keer meer dan $ 25 miljoen aan cryptomunten van klanten binnen. Hoe brutaal en zelfverzekerd deze hackers zijn blijkt wel uit het feit dat zij $126.014,- terugstuurden met de opmerking “Better luck next time”. Of de klanten hun geld terugkrijgen is nog niet bekend. Bovendien wordt het platform beschuldigd van het schenden van auteursrecht. Doordat zij een protocol gepikt zouden hebben en niet de kennis hebben om het verder te onderhouden zou dit kunnen gebeuren. Kortom, een gebeurtenis die schadelijk is voor de Bitcoin, Ethereum, smart contracts en dus de branche als geheel. Tegelijk is deze casus een waarschuwing voor partijen die zelf smart contracts overwegen. Aanvulling: volgens een update zou de rest van het geld teruggevonden zijn, maar dat is nog niet bevestigd.

Mis geen beweging van de crypto-markt

Met de live-koersen van CryptoClan.nl en onze crypto-analyse van morgen, waarvoor je jezelf nu al gratis kunt inschrijven, brengen wij je op de hoogte van de relevante ontwikkelingen tijdens de handelsdag die nu nog voor ons ligt en hoef je in de tussentijd geen koersbeweging te missen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Analyse: Bitcoin moet weer inbinden. Volgt er een goede of zware week?
Sluiten