Analyse: Bitcoin kruipt naar psychologische grens, markt volgt

#2 Crypto-analyse: Koersen Bitcoin en Altcoin top 25

Zoals gebruikelijk beginnen we onze analyse met een update van de marktkapitalisatie en een overzicht van de actuele cryptokoersen.

Verloop marktkapitalisatie

De Bitcoin en Altcoins noteerden afgelopen maandag een gezamenlijke marktkapitalisatie van $ 188 miljard. Na een korte consolidatiefase liep de koers in de loop van Tweede Paasdag weer voorzichtig op. Gisterenochtend vielen de investeringen iets terug om daarna weer voorzichtig positief te ontwikkelen richting de psychologische grens van $ 200 miljard. Inmiddels bedragen de gezamenlijke investeringen $ 193,5 miljard.

De dominantie van de Bitcoin, die afgelopen maandag 65,36 % bedroeg, nam weer een fractie af en bedraagt nu 65,29%. In de koersanalyses zien we het effect op de koersen.

Analyse koers Bitcoin en Altcoin top 10

Tijdens de crypto-analyse van afgelopen maandag zagen we hoe de Bitcoin onder de grens van $ 7.000,- schoot. Deze koersdaling was onverwachts en zorgde voor een schok in de markt die tot lagere prijsverwachtingen leidde. De schokgolf kwam echter niet op gang, waardoor de markt zich voorzichtig positief kon ontwikkelen. De Bitcoin lijkt op de weg terug om $ 7.000,- aan te vallen en de altcoins volgen de leider. Hierdoor zien we vooral groene dagkoersen bij overwegend rode weekkoersen. De Bitcoin-koers in dollars noteert inmiddels $ 6.891,58. In de onderstaande grafiek zie je de actuele situatie in één oogopslag.

Crypto-analyse 15 april: Bitcoin en cryptomunten lijken rustig maar maken zich op voor avontuur. Live koersen vastgelegd om 9.20 uur. bron: Tradeincrypto.com

Analyse overige Altcoins:

Ook buiten de top 10 zien we het zelfde beeld van rustig stijgende dagkoersen bij negatieve weekresultaten. De situatie zie je hieronder in beeld.

Reageer op artikel:
Analyse: Bitcoin kruipt naar psychologische grens, markt volgt
Sluiten