Analyse: Bitcoin kruipt naar psychologische grens, markt volgt

#6 Bitcoin-bites: Wat zal de rol van de Bitcoin zijn tijdens de komende crisis?

Bitcoin Bites: wat verwachten we van de Bitcoin tijdens de komende crisis?

Het IMF voorziet, als de Coronacrisis voorbij is een economische crisis die wel eens vergelijkbaar of zelfs erger zou kunnen zijn dan de jaren ’30. Vraag is natuurlijk of de Bitcoin door die crisis zware klappen gaat oplopen of juist gaat profiteren van de omstandigheden. De munt is immers juist ontwikkeld om in tijden van financiële crisis een onafhankelijke en alternatieve geldstroom te hebben. De vraag is echter of de Bitcoin (BTC) haar oorspronkelijke bestaansrecht nog kan handhaven. We zagen namelijk rond en tijdens de ‘zwarte donderdag’ in maart dat de Bitcoin qua koersontwikkeling verrassend gelijk op ging met de ontwikkeling van aandelen op de S&P500-index. Als deze trend aanhoudt is het natuurlijk lastig om te verdedigen dat de munt ineens een vluchthaven kan worden als de aandelenkoersen inderdaad zwaar crashen (zoals bij een crisis vaak het geval is).

In tijden van crisis vluchten investeerders namelijk vaak naar alternatieve en waardevaste markten. Goud is daarbij een traditionele favoriet. We zien echter dat de Bitcoin de laatste tijd steeds vaker als digitaal goud geprezen wordt en zelfs betere rendementen dan het echte goud laat zien. De conclusie is daarmee dat de grote investeerders in Bitcoin de ontwikkeling deels zelf in de hand hebben. Als de koersontwikkeling namelijk het spoor van de goudkoers gaat volgen en daarmee verder af komt te staan van de traditionele markten wordt de munt namelijk erg interessant in crisistijden. Het digitale goud zou dan wel eens het reguliere goud kunnen gaan beconcurreren en zelfs verdringen. Aan de andere kant geldt dat, wanneer de koers de correlatie met traditionele beleggingen versterkt, zij waarschijnlijk wordt meegezogen in de crisis. Het is dus belangrijk om de ontwikkelingen in de komende periode goed te volgen.

Mis geen beweging van de crypto-markt

Met de live-koersen van CryptoClan.nl en onze crypto-analyse van maandag, waarvoor je jezelf nu al gratis kunt inschrijven, brengen wij je op de hoogte van de relevante ontwikkelingen tijdens de handelsdag en het weekend dat nu nog voor ons ligt en hoef je in de tussentijd geen koersbeweging te missen.

Reageer op artikel:
Analyse: Bitcoin kruipt naar psychologische grens, markt volgt
Sluiten