Robert Kroes
Robert Kroes Tech 13 mei 2019

Analyse: Bitcoin lijkt weerstand te vinden na absurd weekend

#2 Crypto-analyse: Koersen Bitcoin en Altcoin top 25

De Bitcoin begon positief in het weekend, wat heet, er ontstond een rally zonder weerga. Achter elkaar werd de ene na de andere weerstand gebroken. De eerste euforie was daar toen zaterdag de $ 7.000,- getopt werd. Wie dacht dat dit de grens was komt bedrogen uit, want zondag ging ook de $ 7.500,- op het bord. Daar lijkt de Bitcoin nu even adempauze te houden. De Altcoins profiteerden minder dan gebruikelijk al zorgde een korte rally ook daar voor opleving van de koersen. Toch zijn niet alle weekkoersen positief. Vanochtend kleuren de koersen rood, maar dat beeld is, gezien het weekend, minder pessimistisch dan je wellicht zou verwachten. Je ziet de actuele stand van zaken in onze crypto-analyse.

Koersen Bitcoin en Altcoin top 10

In de crypto-analyse van vrijdag zagen we dat Aziatische markt wederom een boost aan de Bitcoin gaf. De Altcoins profiteren slechts incidenteel van dit succes. Wij verlieten de beurs met een koers van € 5.653,07 voor de Bitcoin (BTC), € 155,12 voor Ethereum (ETH) en 0,2687 voor Ripple (XRP). Na een absurd sterk weekend voor de Bitcoin zien de koersen er vandaag anders uit. Ook de Altcoins profeteren, al leidt dit nog niet overal tot positieve weekkoersen. Dat de 24-uurs koersen rood zijn is dan ook een vertekend beeld. In onze grafische crypto-analyse zie je de actuele stand van zaken.

Crypto-analyse 13 mei: Bitcoin en Altcoins nemen adempauze na weekendrally. Live koersen vastgelegd om 8.05 uur.
Crypto-analyse 13 mei: Bitcoin en Altcoins nemen adempauze na weekendrally. Live koersen vastgelegd om 8.05 uur. TradeinCrypto.com

Crypto-analyse overige Altcoins:

Buiten de top 10 zien we ook rode resultaten na het weekend. Alleen Dash (DASH) en OKB (OKB) schrijven met respectievelijk 2,54% en 4,03% positieve dagkoersen. De Bitcoin SV (BSV) verliest met 8,77% het meest. Gemiddeld dalen de koersen op dit moment zo’n 4 tot 4,5%. Opvallend is dat Bitcoin SV (BSV), Neo (NEO), OKB (OKB) en Z-cash (ZEC) niet mee konden profiteren van de weekendrally, zij schrijven namelijk nog rode weekkoersen.

Reageer op artikel:
Analyse: Bitcoin lijkt weerstand te vinden na absurd weekend
Sluiten