Robert Kroes
Robert Kroes Tech 31/01/2020

Analyse: profiteert Bitcoin weer van ellende bij andere investeringen?

#2 Crypto-analyse: Koersen Bitcoin en Altcoin top 25

Zoals gebruikelijk beginnen we onze analyse met een update van de marktkapitalisatie en een overzicht van de actuele cryptokoersen.

Verloop marktkapitalisatie

De Bitcoin en Altcoins noteerden gisteren een gezamenlijke marktkapitalisatie van $ 252,4 miljard. Aanvankelijk stegen de koersen in een volatiel patroon. Om 23 uur gisteravond bereikten de investeringen een hoogste punt van $ 259,1 miljard. Hierna volgde een geleidelijke correctie in de Aziatische markt. Momenteel bedraagt de marktkapitalisatie $ 253 miljard en lijkt de weg naar verdere stijging weer gevonden.

De dominantie van de Bitcoin, die gisteren 67,46 % bedroeg, fluctueerde nauwelijks en bedraagt nu 67,13 %. In de koersanalyses zien we het effect op de koersen.

Analyse koers Bitcoin en Altcoin top 25

Tijdens de crypto-analyse van gisteren zagen we een positieve dagkoers voor de Bitcoin en iets wisselender beeld bij de Altcoins. Inmiddels is het overzicht weer hoofdzakelijk positief. De Bitcoin blijft achter bij de Altcoins en is licht negatief. bij de Altcoins zien we alleen voor Bitcoin SV (BSV) en onderin de top 10 wat rode dagkoersen. Ook de weekkoersen blijven op Ripple (XRP), Bitcoin SV (BSV) en Tether (USDT) na positief. De Bitcoin-koers in dollars, die gisteren $ 9.343,51 bedroeg steeg weer verder en bedraagt momenteel $ 9.340,50. In de onderstaande grafiek zie je de actuele situatie in één oogopslag.

crypto-analyse 31 januari: Bitcoin blijft achter bij Altcoins. Live koersen vastgelegd om 8.55 uur.
Crypto-analyse 31 januari: Bitcoin blijft achter bij Altcoins. Live koersen vastgelegd om 8.55 uur. bron: Tradeincrypto.com

Analyse overige Altcoins:

Buiten de top-10 zien we op 2 uitzonderingen na een positieve markt. Deze uitzonderingen zijn Dash (DASH) en Leo Token (LEO), die respectievelijk 4,04 % en 2,65 % inleveren. De sterkste stijger is Chainlink (LINK) met 2,99 % en gemiddeld stijgt dit segment van de markt 1,5 tot 2%.  De weekkoersen blijven groen, maar door het negatieve dagresultaat voegt Leo Token (LEO) zich bij Cosmos (ATOM) als uitzondering.

Reageer op artikel:
Analyse: profiteert Bitcoin weer van ellende bij andere investeringen?
Sluiten