Robert Kroes
Robert Kroes Tech 29 jan 2020
Leestijd: 5 minuten

Analyse: Bitcoin vliegt door psychologische grenzen in positieve markt

#2 Crypto-analyse: Koersen Bitcoin en Altcoin top 25

Zoals gebruikelijk beginnen we onze analyse met een update van de marktkapitalisatie en een overzicht van de actuele cryptokoersen.

Verloop marktkapitalisatie

De Bitcoin en Altcoins noteerden gisteren een gezamenlijke marktkapitalisatie van $ 246,6 miljard. Sindsdien bleef de markt in eerste instantie consolideren om rond 17.30 uur het laagste punt van $ 239,4 miljard te raken. Hierna volgde een sterke stijging die de gezamenlijke investeringen boven de psychologische grens van $ 250 miljard bracht. Inmiddels stijgen de investeringen verder en bedraagt de marktkapitalisatie $ 252,9 miljard.

De dominantie van de Bitcoin, die gisteren 67,40 % bedroeg, fluctueerde nauwelijks en bedraagt nu 67,38 %. In de koersanalyses zien we het effect op de koersen.

Analyse koers Bitcoin en Altcoin top 25

Tijdens de crypto-analyse van gisteren zagen we groene dagkoersen en de gestegen investeringen verraden al dat dit vandaag niet anders is. Sterker nog, de Bitcoin stijgt vandaag ruim boven de $ 9.000,- waarmee een volgende psychologische grens doorbroken is. De rest van de markt reageert, zoals de statistieken laten zien, positief. Ook de weekkoersen kleuren op Tether (USDT) en Bitcoin SV (BSV) na groen. De Bitcoin-koers in dollars, die gisteren $ 8.983,27 bedroeg steeg snel verder en bedraagt momenteel $ 9.346,66. Hiermee ontstaat vertrouwen dat de Bitcoin deze keer wel boven $ 9.000,- kan blijven. In de onderstaande grafiek zie je de actuele situatie in één oogopslag.

Crypto-analyse 29 januari Bitcoin breekt door psychologische grenzen in positieve markt. Live koersen vastgelegd om 8.35 uur.
Crypto-analyse 29 januari: Bitcoin breekt door psychologische grenzen in positieve markt. Live koersen vastgelegd om 8.35 uur. bron: Tradeincrypto.com

Analyse overige Altcoins:

Buiten de top-10 is het sentiment ook positief. De koersen stijgen zonder uitzondering, waarbij Tron (TRX), IOTA (MIOTA) en ZCash (ZEC) met respectievelijk 11,22 %, 15,38% en 10,61 % dubbele cijfers schrijven. Gemiddeld stijgen de koersen in dit segment zo’n 7%. De weekkoersen kleuren dan ook groen, met Cosmos (ATOM) als enige uitzondering.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Analyse: Bitcoin vliegt door psychologische grenzen in positieve markt
Sluiten