Robert Kroes
Robert Kroes Tech 14 mei 2020

Analyse: Bitcoin snijdt door weerstanden als mes door boter

#2 Crypto-analyse: Koersen Bitcoin en Altcoin top 25

Zoals gebruikelijk beginnen we onze analyse met een update van de marktkapitalisatie en een overzicht van de actuele cryptokoersen.

Verloop marktkapitalisatie

De Bitcoin en Altcoins noteerden gisteren een gezamenlijke marktkapitalisatie van $ 241,1 miljard. Sindsdien stijgen de investeringen in een mooi tempo door om vanmorgen in een piek het laatste CME-gat dicht te lopen. Hierdoor noteerde de cryptomarkt een hoogste punt van $ 265,1 miljard, maar dat werd gecorrigeerd. Inmiddels is die correctie weer voorbij en stijgt de markt vanaf $ 254,9 miljard weer. Momenteel bedraagt de marktkapitalisatie bij positief sentiment $ 258,7 miljard.

De dominantie van de Bitcoin, die gisteren 67,94 % bedroeg, neemt verder toe naar 68,14 %. In de koersanalyses zien we het effect op de koersen.

Analyse koers Bitcoin en Altcoin top 10

Tijdens de crypto-analyse van gisteren zagen we hoe de Bitcoin zoekende was naar stabiliteit en richting. Inmiddels heeft de Bitcoin voorlopig een positieve richting gekozen en dat leidt tot positieve dag- en weekkoersen. De munt is daarmee weer duidelijk marktleider, want veel top-10 munten volgen met positieve dagkoersen, maar weten hier nog geen positief weekresultaat aan te koppelen. De Bitcoin-koers in dollars noteert momenteel $ 9.596,75. In de onderstaande grafiek zie je de actuele situatie in één oogopslag.

Crypto-analyse 14 mei: top-10 cryptomunten positief gestemd na koersrally Bitcoin. Live koersen vastgelegd om 15.50 uur.
Crypto-analyse 14 mei: top-10 cryptomunten positief gestemd na koersrally Bitcoin. Live koersen vastgelegd om 15.50 uur. bron: Tradeincrypto.com

Analyse overige Altcoins:

Buiten de top 10 zien we dat ook de top 25 positief is, maar gematigder reageert dan de top 10. De situatie zie je hieronder in beeld.

Koersoverzicht top 25 cryptomunten segment is ook positief, maar gematigder. bron: Tradeincrypto.com

Reageer op artikel:
Analyse: Bitcoin snijdt door weerstanden als mes door boter
Sluiten