Robert Kroes
Robert Kroes Tech 14 mei 2020

Analyse: Bitcoin snijdt door weerstanden als mes door boter

#6 Bitcoin bites: Wat zijn de meest verhandelde cryptomunten?

Wat zijn de meest verhandelde cryptomunten?

Zo rondom de halving ligt de conclusie voor de hand dat de Bitcoin ook wel de meest verhandelde cryptomunt moet zijn. Dat blijkt echter een misvatting. Uit recent onderzoek blijkt dat deze eer aan een andere cryptomunt toekomt.

Daarbij blijkt dat er slechts 3 cryptomunten gezamenlijk verantwoordelijk zijn voor 90% van de dagelijkse handelstransacties. Daarmee zijn de posities van deze cryptomunten met 75% gestegen ten opzichte van vorig jaar. Daarmee kunnen we ons de vraag stellen of de cryptomarkt met 1.500 op Coinmarketcap genoteerde munten heel groot is of alleen heel groot lijkt. Immers, uitgaande van deze getallen zorgen 1.497 cryptomunten bij elkaar net voor 10 % van de transacties.

Vraag rest welke drie cryptomunten er dan wel de markt bepalen. Zoals gezegd is de Bitcoin niet de meest verhandelde munt. Deze eer komt toe aan de Tether (USDT), die in de onderzochte periode tekende voor $ 8,7 miljard aan transacties. Bitcoin (BTC) en de top drie wordt afgesloten door Ethereum (USDT). Het hele onderzoek kun je hier bekijken.

Mis geen beweging van de crypto-markt

Met de live-koersen van CryptoClan.nl en onze crypto-analyse van morgen, waarvoor je jezelf nu al gratis kunt inschrijven, brengen wij je op de hoogte van de relevante ontwikkelingen tijdens de handelsdag die nu nog voor ons ligt en hoef je in de tussentijd geen koersbeweging te missen.

Reageer op artikel:
Analyse: Bitcoin snijdt door weerstanden als mes door boter
Sluiten