Robert Kroes
Robert Kroes Tech 8 mei 2020

Analyse: Bitcoin stijgt $ 1.000,- en blijft positief

#2 Crypto-analyse: Koersen Bitcoin en Altcoin top 25

Zoals gebruikelijk beginnen we onze analyse met een update van de marktkapitalisatie en een overzicht van de actuele cryptokoersen.

Verloop marktkapitalisatie

De Bitcoin en Altcoins noteerden vorige week een gezamenlijke marktkapitalisatie van $ 245,5 miljard. Aan het begin van de week was de koers consoliderend positief. Met bandbreedte tussen $ 245,- en $ 250,- miljard leek het een reguliere handelsweek te worden. Toch had de Bitcoin gisteren een verrassing in petto. Hierdoor steeg de marktapitalisatie tot $ 269 miljard bij opening van de Aziatische markt. Dit was iets te enthousiast, dus we zien de markt nu afkoelen. De marktkapitalisatie probeert sindsdien stabiliteit te vinden tussen $ 260 en $ 262 miljard en bedraagt nu $ 261,4 miljard.

De dominantie van de Bitcoin, die vorige week 66,15 % bedroeg, neemt fors toe naar 68,63%. In de koersanalyses zien we het effect op de koersen.

Analyse koers Bitcoin en Altcoin top 10

Tijdens de crypto-analyse van vorige week zagen we hoe de Bitcoin weer opleefde. Ook deze week zagen we gisteren positief nieuws en een opleving waar de markt vandaag even van moet bijkomen. Toch ontwikkelt de Bitcoin zich positief en dat stemt de rest van de markt positief. Dit leidt tot groene dagkoersen, maar het lukt naast de Bitcoin niet veel andere cryptomunten om positieve weekkoersen te noteren. De Bitcoin-koers in dollars noteert inmiddels $ 9.773,69. In de onderstaande grafiek zie je de actuele situatie in één oogopslag.

Crypto-analyse 8 mei Positieve Bitcoin neemt top 10 cryptomunten op sleeptouw. Live koersen vastgelegd om 9.50 uur.
Crypto-analyse 8 mei: Positieve Bitcoin neemt top 10 cryptomunten op sleeptouw. Live koersen vastgelegd om 9.50 uur. bron: Tradeincrypto.com

Analyse overige Altcoins:

Buiten de top 10 zien we dat de top 25 meer bescheiden dagwinsten toont met uitzondering van Monero (XRM), dat met meer dan 10% groeit. De situatie zie je hieronder in beeld.

Koersoverzicht top 25 cryptomunten Monero uitschieter bij positieve koersen.
Koersoverzicht top 25 cryptomunten Monero uitschieter bij positieve koersen. bron: Tradeincrypto.com

Reageer op artikel:
Analyse: Bitcoin stijgt $ 1.000,- en blijft positief
Sluiten