Robert Kroes
Robert Kroes Tech 8 mei 2020

Analyse: Bitcoin stijgt $ 1.000,- en blijft positief

#5 De vooruitzichten voor de komende 24 uur en het weekend

Bitcoin analyse en vooruitblik voor vandaag en het weekend

In de afgelopen 24 uur nam de Bitcoin weer een sprint en handelde zelfs even boven $ 10.000,-. Inmiddels is de koers weer onder deze magische grens gedaald, maar blijft het sentiment positief. Het heeft er alle schijn van dat de bulls de markt nog steeds domineren. Er zijn tot de structurele weerstand op $ 11.300,- geen serieuze weerstanden te ontdekken, dus lijkt er alle ruimte om positief naar de halving toe te leven.

Zelfs wanneer de stijging van nu een vorm van oververhitting is lijkt er weinig aan de hand. Er liggen sterke steunniveaus op $ 9.750,- en $ 9.535,-. Met de halving en toenemende FOMO in het vooruitzicht lijkt er dus ruimte voor een stabiel, positief weekend.

Ook de vooruitzichten van Ethereum (ETH) zijn bullish. De opmerkingen van Vitalik Buterin over de rol van Ethereum tijdens de crisis worden positief opgepakt door de markt. Wanneer de bulls de koers blijven domineren is er een fikse ruimte voor groei. Het eerste serieuze weerstandsniveau zien we namelijk pas op $ 227,-. Hier staat tegenover dat er, als de groei stokt, ook niet direct support is. Het eerste serieuze supportniveau ligt namelijk op $ 197,-.

Voor de Ripple (XRP) zijn de weekend-vooruitzichten wellicht het minst rooskleurig. Steeds meer prominenten twijfelen aan de potentie van de munt en de koers vindt niet echt momentum. We zien dan ook een fikse weerstand op geringe afstand $ 0,236, terwijl het eerste steunniveau naar verhouding veel verder weg ligt op 0,1945.

Reageer op artikel:
Analyse: Bitcoin stijgt $ 1.000,- en blijft positief
Sluiten