Robert Kroes
Robert Kroes Tech 8 mei 2020

Analyse: Bitcoin stijgt $ 1.000,- en blijft positief

#6 Bitcoin bites: zo brengt één legendarische investeerder de koersstijging van de Bitcoin in stroomversnelling

Investeerder Paul Tudor Jones ontketent eigenhandig een versnelling van de bull-rally

Paul Tudor Jones is miljardair en beheert diverse investeringsfondsen. Onder traditionele beleggers heeft hij een legendarische status. De term institutionele belegger doet hem dan ook haast tekort. Toen hij gisteren meldde dat zijn Tudor BVI fund een klein aandeel (minder dan 10%) Bitcoin-opties in de portefeuille op gaat nemen reageerden investeerders als een dolle. Dit wordt door velen gezien als het signaal dat de markt aantrekkelijk wordt voor institutionele beleggers en dat is exact wat BTC nodig heeft om verder te groeien.

Hij noemt in zijn toelichtende brief 3 redenen om in de Bitcoin te investeren. Allereerst roemt hij het potentieel. Hij refereert daarbij aan de hausse die beleggers in goud in de jaren ’70 zagen. Daarbij geeft hij aan dat het negatieve sentiment ten opzichte van cryptomunten niet meer bij moderne beleggers past. Hij noemt Bitcoin ‘the fastest horse’ en geeft aan dat de cryptomunt weliswaar niet de optimale belegging is, maar op vele vlakken interessanter is voor investeerders dan traditionele beleggingen.

Mis geen beweging van de crypto-markt

Met de live-koersen van CryptoClan.nl en onze crypto-analyse van morgen, waarvoor je jezelf nu al gratis kunt inschrijven, brengen wij je op de hoogte van de relevante ontwikkelingen tijdens de handelsdag die nu nog voor ons ligt en hoef je in de tussentijd geen koersbeweging te missen.

Reageer op artikel:
Analyse: Bitcoin stijgt $ 1.000,- en blijft positief
Sluiten