Robert Kroes
Robert Kroes Tech 10 jul 2019

Analyse: Bitcoin stijgt verder, Altcoins zijn winning mood weer kwijt

#2 Crypto-analyse: Koersen Bitcoin en Altcoin top 25

De Bitcoin en meeste cryptomunten verdeelden gisteren een marktkapitalisatie van van $ 338,75 miljard. De stijgende lijn werd onderbroken door twee flash crashes. Een eerste vond plaats om 10 over 10 en de tweede rond 19.30 (beide Nederlandse tijd). Beide keren herstelden de koersen snel, hetgeen door analisten als bullish wordt gezien. Na de tweede flash crash zorgden de Aziatische markten voor verdere stijging. Daarom wordt er op dit moment een marktkapitalisatie van 342,7 miljard verdeeld. Dat dit kapitaal vooral bij de Bitcoin terecht komt zien we aan de dominantie. Deze steeg namelijk verder van 66,73% gisteren naar 67,76% nu. Deze beweging zien we terug in de koers van de Bitcoin en de meeste Altcoins.

Analyse koers Bitcoin en Altcoin top 10

In de crypto-analyse van gisteren noteerden we een positieve dagkoers voor de Bitcoin en de meeste Altcoins. Vanochtend zien we dat de koers van de Bitcoin verder stijgt. De dagkoersen van de meeste Altcoins staan echter weer in het rood. Dit heeft echter (nog) geen effect op de weekkoersen, die over het algemeen positief blijven. In onderstaande grafiek zie je de actuele situatie in kaart gebracht. De Bitcoin-koers in dollars is op het moment van schrijven $ 12.992,27.

Crypto-analyse 10 juli: Bitcoin weer richting $ 13.000,-. Altcoins vallen terug. Live koersen vastgelegd om 8.10 uur.
Crypto-analyse 10 juli: Bitcoin weer richting $ 13.000,-. Altcoins vallen terug. Live koersen vastgelegd om 8.10 uur. TradeinCrypto.com

Analyse overige Altcoins:

Buiten de top 10 zien we vandaag op twee uitzonderingen na rode dagkoersen. Tezos (XTZ) breekt de ban met een stijging van 3,41 %. Daarnaast knokt Bitcoin Gold (BGT) zich met een 8,06% stijging van de dagkoers weer in de top-25. De overige koersen dalen gemiddeld zo’n 3%. Het aantal positieve weekkoersen blijft in de meerderheid. Huobi Token (HT) , Nem (XEM) en IOTA (MIOTA) noteren rode weekkoersen.

Reageer op artikel:
Analyse: Bitcoin stijgt verder, Altcoins zijn winning mood weer kwijt
Sluiten