Robert Kroes
Robert Kroes Tech 15 september 2020

Analyse: Bitcoin stijgt en neemt markt op sleeptouw. Gaat het gebeuren?

#2 Crypto-analyse: Koersen Bitcoin en Altcoin top 25

Zoals gebruikelijk beginnen we onze analyse met een update van de marktkapitalisatie en een overzicht van de actuele cryptokoersen.

Verloop marktkapitalisatie

De Bitcoin en Altcoins noteerden gisteren een gezamenlijke marktkapitalisatie van $ 320,9 miljard. Na een opleving van gisteren en daling in de Aziatische markt neemt de interesse in de Europese Markt snel toe. De huidige stand bedraagt $ 332,2 miljard.

De dominantie van de Bitcoin, die gisteren 59,95 % bedroeg, is weer iets gestegen en bedraagt 60,49 %. In de koersanalyses zien we het effect op de koersen.

Analyse koers Bitcoin en Altcoin top 10

Tijdens de crypto-analyse van gisteren zagen we hoe de Bitcoin vocht om boven de $ 10.000,- te blijven. In dat gevecht hebben de bulls in ieder geval de slag gewonnen. Sinds gisterenmiddag zien we een fikse koersstijging. Deze positiviteit werkt klaarblijkelijk aanstekelijk op de rest van de markt. De Bitcoin-koers in dollars noteert momenteel $ 10.845,98. In de onderstaande grafiek zie je de actuele situatie in één oogopslag.

Crypto-analyse 15 september Positieve Bitcoin neemt cryptomarkt op sleeptouw. Live Cryptokoersen vastgelegd om 14.10 uur.
Crypto-analyse 15 september: Positieve Bitcoin neemt cryptomarkt op sleeptouw. Live Cryptokoersen vastgelegd om 14.10 uur. bron: Tradeincrypto.com

Analyse overige Altcoins:

Buiten de top 10 zien we hoe het sentiment binnen de top-25 cryptomunten ook positief is, maar voorzichtiger dan in de top-10.

Top 25 cryptomunten ook positief, maar voorzichtiger dan de top 10.
Top 25 cryptomunten ook positief, maar voorzichtiger dan de top 10. bron: Tradeincrypto.com

Reageer op artikel:
Analyse: Bitcoin stijgt en neemt markt op sleeptouw. Gaat het gebeuren?
Sluiten