Robert Kroes
Robert Kroes Tech 15 september 2020

Analyse: Bitcoin stijgt en neemt markt op sleeptouw. Gaat het gebeuren?

#5 De vooruitzichten voor de komende 24 uur

Bitcoin + cryptomarkt-analyse voor vandaag

Als we de tendens op de markt bekijken zien we dat het sentiment bullish is. De Directional Movement Index (DMI) duidt op een bullish ontwikkeling. bij de huidige koersen zijn de sell-niveaus namelijk al bereikt. Ook blijkt uit de fear-and-greed index dat de markt nog geen greed kent. Verder zien we dat de bullish trend weer correlatie zoekt met de stijging van de goudprijs.

Ook de MACD-indicator toont bullish sentiment en is op weg naar een zogenoemd gouden kruis. Daarmee lijkt de weg open om de weerstandsniveaus op $ 10.950,- en wellicht $ 11.350,- te testen. De derde weerstand op $ 11.900,- lijkt op dit moment nog iets te hoog gegrepen.

Enig gevaar is een plotselinge bear-trend (waar momenteel nog geen indicatie van is). Wanneer deze de vorming van het gouden kruis aantast kan een stevige correctie volgen. In dat geval zijn er nog twee steunniveaus (op $ 10.450,- en $ 10.000,-) voordat een verdere koersval optreedt. Als deze psychologische grens namelijk weer sneuvelt is het de vraag of het derde steunniveau op $ 9.700,- sterk genoeg is om zo’n koersval op te vangen.

Ethereum (ETH) worstelt met een sterke weerstand op $ 380,- en Ripple (XRP) lijkt licht bullish, waarbij het sentiment van de markt door de stijgende Bitcoin op een positieve dag duidt.

Bron: FXstreet.com

Reageer op artikel:
Analyse: Bitcoin stijgt en neemt markt op sleeptouw. Gaat het gebeuren?
Sluiten