Robert Kroes
Robert Kroes Tech 14/09/2020

Analyse: Bitcoin blijft vechten met kritieke grens, markt rood

#2 Crypto-analyse: Koersen Bitcoin en Altcoin top 25

Zoals gebruikelijk beginnen we onze analyse met een update van de marktkapitalisatie en een overzicht van de actuele cryptokoersen.

Verloop marktkapitalisatie

De Bitcoin en Altcoins noteerden vorige week een gezamenlijke marktkapitalisatie van $ 314,7 miljard. Na een dieptepunt van 312,9 miljard op vrijdagochtend liep de marktkapitalisatie snel op naar een top van $ 329 miljard op zondagmorgen. Na de mislukte aanval op $ 10.500,- viel deze weer terug, maar inmiddels herstelt men op de Europese markt. De huidige stand bedraagt $ 320,9 miljard.

De dominantie van de Bitcoin, die vorige week 60,30 % bedroeg, is weer teruggelopen en bedraagt 59,95%. In de koersanalyses zien we het effect op de koersen.

Analyse koers Bitcoin en Altcoin top 10

Tijdens de crypto-analyse van vorige week zagen we hoe de Bitcoin vocht om boven de $ 10.000,- te blijven. Dit lukt vooralsnog, al zijn de dagresultaten tot nu toe negatief. De rest van de markt heeft het beduidend zwaarder. Er worden forse verliezen (soms zelfs in dubbele cijfers) genoteerd. De Bitcoin-koers in dollars noteert momenteel $ 10.420,68. In de onderstaande grafiek zie je de actuele situatie in één oogopslag.

Crypto-analyse 14 september: Bitcoin krabbelt op in negatief gestemde markt. Live koersen vastgelegd om 13.08 uur.
Crypto-analyse 14 september: Bitcoin krabbelt op in negatief gestemde markt. Live koersen vastgelegd om 13.08 uur. bron: Tradeincrypto.com

Analyse overige Altcoins:

Buiten de top 10 zien we hoe het sentiment binnen de top-25 cryptomunten ook negatief is, maar wel betere weekresultaten noteert.

Top 25 cryptomunten negatief, maar positievere weekresultaten dan de top 10.
Top 25 cryptomunten negatief, maar positievere weekresultaten dan de top 10. bron: Tradeincrypto.com

Reageer op artikel:
Analyse: Bitcoin blijft vechten met kritieke grens, markt rood
Sluiten