Robert Kroes
Robert Kroes Tech 14/09/2020

Analyse: Bitcoin blijft vechten met kritieke grens, markt rood

#5 De vooruitzichten voor de komende 24 uur

Bitcoin + cryptomarkt-analyse voor vandaag

De koers van de Bitcoin beweegt zich in een smalle range tussen $ 10.000,- en $ 10.500,-. In het weekend probeerde de koers daar bullish uit te breken, maar dat bleek niet te lukken. Hierdoor blijft de Bitcoin in de smalle bandbreedte en blijven bulls en beren met elkaar strijden. Het gevaar is dat ongeduldige investeerders de markt dan verlaten en hun posities verkopen.

Wanneer we naar de bearish kant kijken zien we dat heel veel kopers rond $ 10.000,- op het break-even point zijn. Zij hebben al eerder getoond hun BTC vast te willen houden. Daarmee lijkt er een sterke steun op dat psychologische niveau te liggen. Dat is ook belangrijk, want een verdere steun zien we pas rond $ 9.200,- en $ 9.000,-. Zo’n koersval is niet goed voor het vertrouwen.

Gelukkig zien we op de korte termijn een ‘gouden kruis’ dat een bullish signaal is. Hiermee zou de BTC terug kunnen breken naar het niveau van $ 10.500,-. Wanneer men dat stabiel kan verdedigen ligt de weg open naar $ 11.000,-. Daarna worden de weerstanden, afhankelijk van hoe snel koersstijgingen gaan, minder sterk en lijkt de BTC ruimte te hebben voor een bull-rally.

De cryptomarkt is verder is mineur met veel rode dag- en weekkoersen. De individuele bewegingen geven geen aanleiding om schokkende sprongen te verwachten. Het idee is dan ook dat de koersen zich vooral laten leiden door BTC, die, als de voortekenen niet bedriegen, een consoliderende, licht positieve dag tegemoet gaat.

Bron: FXstreet.com

Reageer op artikel:
Analyse: Bitcoin blijft vechten met kritieke grens, markt rood
Sluiten