Robert Kroes
Robert Kroes Tech 14/09/2020

Analyse: Bitcoin blijft vechten met kritieke grens, markt rood

#6 Bitcoin bites: Waarom verwacht men een bullish Bitcoin op grond van historische analyse?

Waarom verwacht men een bullish Bitcoin op grond van historische analyse?

 

De teneur is dat de markt op basis van technische analyses en voorzichtigheid nogal besluiteloos is over de richting van de koers van de Bitcoin. Toch zijn er analisten die op basis van een historische analyse een bullish Bitcoin verwachten. Dat leggen we uit.

Trader TradingShot ziet dat de markt steeds consoliderend boven de $ 10.000,- sluit en trekt daarmee een vergelijk met de situatie in juni. Toen had de markt zo’n zelfde periode tussen $ 9.000,- en $ 10.000,-. Hij redeneert dat de investeerders die geen vertrouwen in de BTC-koers hebben na zo’n consolidatietijd al lang weg zouden zijn gegaan. De mensen die nu nog meedoen zouden sterk bullish gericht zijn. Daarmee ligt een uitbraak volgens hem voor de hand. Gezien het aantal dagen dat de consolidatie duurt zou deze bull-rally elk moment kunnen beginnen. Dit ligt in lijn met de verwachtingen op basis van de dag-analyse, al lijkt TradingShot iets positiever. Zijn grafiek zie je hierna.

Mis geen beweging van de crypto-markt

Met de live-koersen van Tradingview.com en het achtergrondartikel dat wij dagelijks rond 18.00 uur publiceren brengen wij je op de hoogte van de relevante ontwikkelingen tijdens de handelsdag die nu nog voor ons ligt en hoef je in de tussentijd geen koersbeweging te missen.

Reageer op artikel:
Analyse: Bitcoin blijft vechten met kritieke grens, markt rood
Sluiten