Robert Kroes
Robert Kroes Tech 15 mei 2020
Leestijd: 7 minuten

Analyse: Bitcoin verdedigt kritiek punt richting weekend

#2 Crypto-analyse: Koersen Bitcoin en Altcoin top 25

Zoals gebruikelijk beginnen we onze analyse met een update van de marktkapitalisatie en een overzicht van de actuele cryptokoersen.

Verloop marktkapitalisatie

De Bitcoin en Altcoins noteerden gisteren een gezamenlijke marktkapitalisatie van $ 258,7 miljard. Het sentiment bleef bullish en de investeringen namen toe. Gisteravond om 20.30 uur zagen we de hoogste stand op $ 264,8 miljard. Hierna liep de koers terug om vannacht om 2.35 uur Nederlandse tijd het laagste punt van de afgelopen 24 uur te bereiken op 252,4 miljard, maar hierna trad herstel op. We zien vandaag dan ook een schommelende zijwaartse beweging. Momenteel bedraagt de marktkapitalisatie bij consoliderende trend $ 256,24 miljard.

De dominantie van de Bitcoin, die gisteren 68,14 % bedroeg, neemt een fractie af naar 68,11 %. In de koersanalyses zien we het effect op de koersen.

Analyse koers Bitcoin en Altcoin top 10

Tijdens de crypto-analyse van gisteren zagen we hoe de Bitcoin razendsnel door weerstanden sneed. Dit ging goed tot de $ 10.000,- in beeld kwam. 2 aanvallen in 24 uur mochten de munt er niet overheen helpen. Daarom zien we dat de munt nu zoekende is tussen $ 9.500,- en $ 10.000,-. Het negatieve resultaat lijkt door de rally van gisteren minder dan het is. De Bitcoin-koers in dollars noteert momenteel $ 9.516,41. In de onderstaande grafiek zie je de actuele situatie in één oogopslag.

Crypto-analyse 15 mei: Bitcoin op zoek naar duidelijke lijn richting het weekend. Live koersen vastgelegd om 18.15 uur.
Crypto-analyse 15 mei: Bitcoin op zoek naar duidelijke lijn richting het weekend. Live koersen vastgelegd om 18.15 uur. Bron: Tradeincrypto.com

Analyse overige Altcoins:

Buiten de top 10 zien we dat ook de top 25 positief is, maar gematigder reageert dan de top 10. De situatie zie je hieronder in beeld.

Koersoverzicht top 25 cryptomunten waar sentiment positiever lijkt dan in top 10.
Koersoverzicht top 25 cryptomunten waar sentiment positiever lijkt dan in top 10. bron: Tradeincrypto.com

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Analyse: Bitcoin verdedigt kritiek punt richting weekend
Sluiten