Robert Kroes
Robert Kroes Tech 15 mei 2020
Leestijd: 7 minuten

Analyse: Bitcoin verdedigt kritiek punt richting weekend

#5 De vooruitzichten voor de komende 24 uur en het weekend

Bitcoin analyse en vooruitblik voor vandaag en het weekend

Gisteren sneed de Bitcoin door de weerstanden als een mes door de boter. De weerstand van $ 10.000,- bleek echter te veel en na die mislukte horde zakte de koers iets terug, al bleef er een mooi rendement zichtbaar. Inmiddels ligt de koers ook onder de $ 9.700,-, maar blijft de munt boven de kritieke weerstand van $ 9.500,- en dat is belangrijk.

Deze $ 9.500,- is namelijk een belangrijke graadmeter voor het verloop van de koers op lange termijn en experts blijven van mening dat het voor het volhouden van een bullish scenario na de halving van belang is dat deze grens niet prijsgegeven wordt. Aan de andere kant ligt de koers inmiddels erg dichtbij de grens en is er sprake van zijwaartse koersbewegingen. Juist bij zijwaartse koersbewegingen haken investeerders af wegens gebrek aan volatiliteit en daarmee gebrek aan verdiencapaciteit. Wanneer dit gebeurt kan de koers onder de $ 9.500,- duiken en ligt een verdere koersval op de loer.

Aangezien er na de halving veel nieuwe interesse is en er inmiddels ook aardig wat uitstappers zijn is de kans op een koersdaling in mijn ogen groter dan de kans op forse stijgingen. Het wordt dus dit weekend vooral de vraag of de Bitcoin boven die $ 9.500,- kan blijven.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Analyse: Bitcoin verdedigt kritiek punt richting weekend
Sluiten