Robert Kroes
Robert Kroes Tech 15 mei 2020
Leestijd: 7 minuten

Analyse: Bitcoin verdedigt kritiek punt richting weekend

#6 Bitcoin bites: Is Coinmarketcap.com nog wel betrouwbaar?

Hoe betrouwbaar is Coinmarketcap.com nog?

Coinmarketcap.com was ooit een onbetwiste bron om koersen van cryptomunten te bekijken en te zien welke cryptobeurzen de meeste handel dreven. Uit onderzoek in 2019 bleek dat de site voornamelijk valse gegevens in omloop bracht. Liefst 95% van de aangesloten platformen werd verdacht van manipulatie van volumes om een hoge ranking te halen. Hierna kondigde Coinmarketcap.com maatregelen aan, maar deze bleken slechts voor een deel effectief.

Zo’n zes weken geleden werd de site door cryptobeurs Binance gekocht. Hiermee werden direct vragen gesteld bij de objectiviteit van de site. De beurs stond toen op een 15de plaats. Dit kwam vooral door een correctie om fake trading uit de statistieken te houden. De CEO van Binance, kortweg aangeduid als CZ, baarde dan ook opzien met een serie tweets waarin hij eerst uitlegde dat Binance veel maatregelen had genomen om gegevens eerlijk te houden en vervolgens trots toe te voegen dat Binance nu op 1 staat.

Analist Matt Greenspan was niet te beroerd om direct te reageren en fors uit te halen. Uiteraard rijst de vraag wie er gelijk heeft en daarmee de vraag hoe betrouwbaar de gegevens van coinmarketcap.com nog zijn als je op zoek bent naar betrouwbare informatie over cryptomunten.

Mis geen beweging van de crypto-markt

Met de live-koersen van CryptoClan.nl en onze crypto-analyse van morgen, waarvoor je jezelf nu al gratis kunt inschrijven, brengen wij je op de hoogte van de relevante ontwikkelingen tijdens de handelsdag die nu nog voor ons ligt en hoef je in de tussentijd geen koersbeweging te missen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Analyse: Bitcoin verdedigt kritiek punt richting weekend
Sluiten