Robert Kroes
Robert Kroes Tech 24 apr 2020

Analyse: Bitcoin vliegt door weerstanden, positiviteit alom

#6 Wat is een gouden kruis en hoe belangrijk is dit voor de Bitcoin?

Hoe belangrijk is het gouden kruis voor de koers van de Bitcoin?

Als we over een gouden kruis praten kijken we naar het voortschrijdend gemiddelde op korte (over 50 dagen) en lange (over 200 dagen) termijn. Wanneer het voortschrijdend gemiddelde op korte termijn onder dat van het voortschrijdend gemiddelde op lange termijn ligt is dit meestal geen positief teken. Zodra het gemiddelde op korte termijn echter gaat stijgen betekent dit dat de rendementen op korte termijn groter worden. Dit is uiteraard belangrijk voor investeerders. We zien dan ook vaak dat de koersen aantrekken als het voortschrijdend gemiddelde op korte termijn stijgt. Wanneer het gemiddelde op korte termijn dan de lijn van het gemiddelde op lange termijn doorkruist noemt men dit een gouden kruis.

Deze ontwikkeling is namelijk zowel positief voor de korte termijn (door de stijgende koersen) als voor de lange termijn (omdat het rendement over langere termijn gemiddeld hoger wordt). Hierdoor biedt de koersontwikkeling vanaf het gouden kruis ook meer zekerheid voor de over het algemeen meer voorzichtige langetermijn-belegger. Ook blijkt dat de data accurater wordt wanneer je een derde indicator, het exponentieel gemiddel over 20 dagen, toevoegt. Hoe dat eruit ziet kun je hier bekijken.

Mis geen beweging van de crypto-markt

Met de live-koersen van CryptoClan.nl en onze crypto-analyse van morgen, waarvoor je jezelf nu al gratis kunt inschrijven, brengen wij je op de hoogte van de relevante ontwikkelingen tijdens de handelsdag die nu nog voor ons ligt en hoef je in de tussentijd geen koersbeweging te missen.

Reageer op artikel:
Analyse: Bitcoin vliegt door weerstanden, positiviteit alom
Sluiten