Robert Kroes
Robert Kroes Tech 14 februari 2020

Analyse: Bitcoin worstelt met cruciaal punt, markt wacht af

#2 Crypto-analyse: Koersen Bitcoin en Altcoin top 25

Zoals gebruikelijk beginnen we onze analyse met een update van de marktkapitalisatie en een overzicht van de actuele cryptokoersen.

Verloop marktkapitalisatie

De Bitcoin en Altcoins noteerden gisteren een gezamenlijke marktkapitalisatie van $ 297,8 miljard. In eerste instantie daalden de investeringen snel en rond 11.45 uur tikte men het laagste punt van de afgelopen 24 uur aan op $ 289,2 miljard. Hierna volgde een snel herstel en schoten de investeringen naar $ 304,3 miljard rond 13.45 uur. Dit was wel erg optimistisch, want daarna zakte de markt weer iets terug om daarna vooral horizontaal te bewegen. Dit werd in de Amerikaanse en Aziatische markt niet anders. Momenteel consolideren de investeringen rond de $ 294 miljard rond.

De dominantie van de Bitcoin, die gisteren 63,40 % bedroeg, nam weer iets af en bedraagt nu 63,21 %. In de koersanalyses zien we het effect op de koersen.

Analyse koers Bitcoin en Altcoin top 25

Tijdens de crypto-analyse van gisteren zagen we dat Bitcoin op weg is naar een cruciale grens, maar deze nog niet kan passeren. De munt lijkt zich nu op lager niveau te herpakken, waarmee een rode dagkoers een gegeven is. De Altcoins stegen de afgelopen dagen sneller dan de Bitcoin, maar nu zien we ook daar een afwachtende houding. Op Tether (USDT) na blijven de weekkoersen groen. De Bitcoin-koers in dollars, die gisteren $ 10.227,96 noteerde toont de worsteling met een stand van $ 10.118,38 . In de onderstaande grafiek zie je de actuele situatie in één oogopslag.

Crypto-analyse 14 februari: Bitcoin en Altcoins maken zich klaar voor een uitbraak, maar waarheen? Live koersen vastgelegd om 8.55 uur.
Crypto-analyse 14 februari: Bitcoin en Altcoins maken zich klaar voor een uitbraak, maar waarheen? Live koersen vastgelegd om 8.55 uur. bron: Tradeincrypto.com

Analyse overige Altcoins:

Buiten de top-10 zien we ook een afwachtende houding met vooral negatieve koersen Iota (MIOTA) verliest het meest met 7,59 %, maar dat is een uitzondering. Gemiddeld daalt de markt met 4 %. Er zijn enkele groene dagkoersen, maar als we zien dat Tron (TRX) met 0,98 % de sterkste stijger is blijkt dat niet heel spannend. De weekkoersen blijven voornamelijk groen. Ethereum Classic (ETC) en Iota (MIOTA) zorgen voor rode accenten.

Reageer op artikel:
Analyse: Bitcoin worstelt met cruciaal punt, markt wacht af
Sluiten