Robert Kroes
Robert Kroes Tech 14 februari 2020

Analyse: Bitcoin worstelt met cruciaal punt, markt wacht af

#5 De vooruitzichten en analyses voor de komende 24 uur en het weekend

De monetaire agenda van de Europese Unie vermeldt voor vandaag voorlopige cijfers over de werkgelegenheid en het bruto binnenlands product in het vierde kwartaal. Daarnaast publiceert men de handelsbalans over december. Daarnaast verwachten we de wekelijkse update over beleggingen in de zakelijke grondstoffenmarkt.

De Amerikaanse monetaire agenda voorziet vandaag in publicatie van voorraadcijfers in de zakelijke markt, import- en export prijsindexcijfers, retailverkopen, industriële productie en besteding van het overheidsbudget, alle over januari. Verder verwachten we de wekelijkse update over beleggingen in goud, olie en valuta.

Bitcoin-analyse en vooruitblik

We zien dat de Bitcoin de eerste aanvallen op een cruciale weerstand heeft moeten afbreken. Dit leidt tot consolidatie in de markt. Hiermee komt langzaam een belangrijke ondergrens van $ 10.200,- in het zicht. Daarmee is de bandbreedte redelijk smal en kunnen we dus een uitbraak uit die bandbreedte dichterbij zien komen. Uit het feit dat de markt momenteel zowel bij sterke dalingen als sterke stijgingen corrigerend optreedt leiden we af dat het vertrouwen bij beleggers groot is en er een gezond fundament is. Een nieuwe aanval op de critische weerstand valt te verwachten. Als drie keer geen scheeprsrecht blijkt kan de markt wel door de ondergrens zakken en moet de $ 10.000,- verdedigd worden. Het wordt dus spannend voor de Bitcoin.

Altcoin-analyse

De Altcoins leken de afgelopen dagen een onafhankelijke koers te varen. We zien echter nu dat zij zich weer meer in lijn met Bitcoin bewegen. Deze markt lijkt dus de komende periode grotendeels de Bitcoin te volgen. Het feit dat de Bitcoin-dominantie daalt duidt erop dat er ook genoeg vertrouwen is in dit segment om geen zware verliezen te verwachten. Hoe meer de Bitcoin consolideert, hoe minder aanleiding er voor beleggers in Altcoins is om over te stappen.

Mis geen beweging van de crypto-markt

Met de live-koersen van CryptoClan.nl en onze crypto-analyse van maandag, waarvoor je jezelf nu al gratis kunt inschrijven, brengen wij je op de hoogte van de relevante ontwikkelingen tijdens de handelsdag en het weekend dat nu nog voor ons ligt en hoef je in de tussentijd geen koersbeweging te missen.

Reageer op artikel:
Analyse: Bitcoin worstelt met cruciaal punt, markt wacht af
Sluiten