Robert Kroes
Robert Kroes Tech 13 mei 2020

Analyse: Bitcoin stijgt door, cryptomarkt overwegend positief

#6 Bitcoin bites: Is de beveiliging van Bitcoin in gevaar?

Is de beveiliging van Bitcoin in gevaar?

De Blockchain van de Bitcoin is natuurlijk essentieel voor het veilig bewaren van jouw BTC en het beveiligd uitvoeren van transacties. Deze beveiliging is geregeld door middel van encryptie, simpel gezegd een codering. Het duurt voor een gewone computer naar schatting duizenden jaren om die encryptie te kraken. Daarmee lijkt de veiligheid gegarandeerd, maar dat is schijn. Er worden namelijk zogenoemde quantumcomputers ontwikkeld. Dit zijn een soort supercomputers. De snelheid waarmee zij werken wordt gemeten in zogenoemde qubits.

Volgens berekeningen kan een quantumcomputer met een snelheid van 4.000 qubit de encryptie van de Bitcoin binnen enkele seconden kraken. Daarmee ligt de structuur van BTC direct omver en is de blockchain bijzonder kwetsbaar. Op dit moment zijn er al quantumcomputers gebouwd, onder meer door Google. De huidige maximum snelheid is echter 54 qubit en daarmee lijkt er niet veel aan de hand. Het blijkt nu echter dat de ontwikkelingen op dit gebied veel sneller gaan dan gedacht. Een quantumcomputer met snelheid van 4.000 qubit zou in 2022 al beschikbaar kunnen zijn.

Uiteraard geldt de komst van quantum computers niet alleen als bedreiging voor de veiligheid van Bitcoin, maar voor alle diensten met reguliere encryptie. De industrie ontwikkelt dan ook diverse encrypties die quantum proof zijn. Het punt is daarvoor wel dat er hard forks nodig zijn om over te stappen op een nieuwe Blockchain. We kunnen er in de komende jaren dus veel verwachten. Bovendien is het als investeerder belangrijk om bij Altcoins in de gaten te houden of zij technisch en financieel in staat zijn om tijdig te reageren.

Mis geen beweging van de crypto-markt

Met de live-koersen van CryptoClan.nl en onze crypto-analyse van morgen, waarvoor je jezelf nu al gratis kunt inschrijven, brengen wij je op de hoogte van de relevante ontwikkelingen tijdens de handelsdag die nu nog voor ons ligt en hoef je in de tussentijd geen koersbeweging te missen.

Reageer op artikel:
Analyse: Bitcoin stijgt door, cryptomarkt overwegend positief
Sluiten