Robert Kroes
Robert Kroes Tech 25/08/2020

Analyse: Bitcoin Zomerweek 25/31 augustus 2020

Normaal gesproken voorzien we je elke dag van een crypto-analyse en dagelijks rond 18 uur van een actueel achtergrondartikel. In verband met vakantie zullen er vanaf vandaag (25 augustus) tot en met 31 augustus 2020 geen crypto-analyses en/of achtergrondartikelen verschijnen. Daarom zetten we in deze Bitcoin zomerweek analyse alle informatie op een rij om ervoor te zorgen dat je toch dagelijks de noodzakelijke informatie kunt vinden. Vanaf 1 september beginnen we weer met de dagelijkse analyse en achtergrondartikelen. Bovendien zijn we hard bezig met nieuwe initiatieven om jou nog beter vertrouwd te maken met de wereld van Bitcoin en cryptomunten. Zorg dus dat je er vanaf 1 september weer bij bent!

Uiteraard zijn de live koersen belangrijk voor iedere belegger. Daarom beginnen we onze zomerweek analyse bij het begin.

Bitcoin en cryptomunten live koers

De live koersen kun je zeven dagen per week en 24 uur per dag vinden in het overzicht van live cryptokoersen van onze collega’s van tradeincrypto.com. Ook zie je hier in één oogopslag de wijzigingen ten opzichte van de voorgaande 24 uur (in percentage), de marktkapitalisaties en trend over de afgelopen week. Als je de cryptomunt(en) van jouw keuze aanklikt zie je nog meer informatie.

Naast de actuele stand van zaken zijn de te verwachten ontwikkelingen natuurlijk van belang. Ook deze zetten we voor je op een rij.

Dit kun je de komende week van Bitcoin en andere cryptomunten verwachten

In dit artikel hebben we de gebeurtenissen op een rij gezet die de koers van de Bitcoin (en andere cryptomunten) de komende week kan beïnvloeden. Ook de technische analyses die daarbij horen hebben we natuurlijk op een rij gezet.

Naast deze twee factoren zijn de agenda’s van belang. Deze bekijken we hierna.

De crypto-agenda tot en met 31 augustus

Voor 25 en 26 augustus staan er voor de top 25 cryptomunten geen agendapunten genoteerd.

Op 27 augustus om 18.30 uur Nederlandse tijd verzorgt Cardano (ADA) een product update. Registreren is verplicht.

28 augustus vindt bij BinanceCoin (BNB) een mainnet upgrade plaats door middel van een hard fork. Deze vindt plaats na mining van block 109.999.000.

Op 29 en 30 augustus zien we ook geen agendapunten genoteerd voor de grote cryptomunten.

31 augustus lanceert Tron (TRX) de staking voor de nieuwe cryptomunt Klever (KLV). Nem (XEM) noteert voor dezelfde dag een update van haar website.

Voor de agendapunten van kleinere cryptomunten en eventuele last-minute punten van de grotere spelers kun je natuurlijk dagelijks de crypto-agenda raadplegen.

Naast de crypto-agenda kan ook de financiële agenda een rol spelen.

De financiële agenda tot en met 31 augustus

Zoals altijd bekijken we de Europese monetaire agenda en de Amerikaanse monetaire agenda.

De Europese monetaire agenda voor week 35

De Europese monetaire agenda voor de komende week is rustig.

Op 26 augustus noteert men een speech van ECB-bestuurder Schnabel.

Een dag later staat de publicatie van cijfers over particuliere leningen en M3 geldverstrekking (beide over juli) op het programma. Ook houdt ECB-bestuurder Lane een toespraak.

Vrijdag 28 augustus noteert men publicatie van meting van het economisch sentiment en vertrouwen van diverse sectoren in augustus. Ook deelt men cijfers over de wekelijkse CFTC-posities op de beurs van New York.

Voor 25 en 31 augustus staan er geen publicaties vanuit de Europese Unie gepland. Individuele Europese landen publiceren wel.

De Amerikaanse monetaire agenda voor week 35

De Amerikaanse monetaire agenda voor week 35 is beduidend ruimer gevuld. Wij geven een overzicht.

Dinsdag 25 augustus publiceert men diverse cijfers over de huizenprijzen (in juni) en verkoop van huizen (in juli). Daarnaast publiceert men cijfers over het consumentenvertrouwen en de Redbook-index. Tot slot veilt men waardepapier met looptijd van twee jaar.

Woensdag 26 augustus kun je publicatie van de hypotheekcijfers per 21 augustus verwachten en presenteert men cijfers over duurzaam inkopen in de maand juli. De wekelijkse update van de voorraad ruwe olie en veiling van waardepapier met een looptijd van 5 jaar maakt de monetaire agenda voor deze woensdag compleet.

Donderdag 27 augustus publiceert men de nieuwe werkeloosheidscijfers. Daarbij verwachten cijfers over de huizenverkoop in juli en publicatie van voorlopige cijfers over consumptie-uitgaven en het bruto binnenlands product. Verder kunnen we de wekelijkse update over de voorraad biogas tegemoet zien. Voorts houd FED-voorzitter Powell een belangrijke speech houden, waarbij onder andere inflatie-inschattingen worden gemaakt en veilt men waardepapier met een looptijd van respectievelijk 4 weken en 7 jaar.

Vrijdag 28 augustus kunnen cijfers verwachten over particuliere inkomens en uitgaven over juli. Ook zien we dan de handelsgoederenbalans en voorlopige cijfers over de inventarissen bij groothandels op het programma staan. Verder publiceert men de wekelijkse CFTC posities in olie, goud en S&P 500.

Op maandag 31 augustus noteert men de veiling van waardepapier met looptijd van respectievelijk 3 en 6 maanden.

In het weekend staan er geen monetaire agendapunten voor de Europese Unie en/of Amerika genoteerd.

Tijdens de komende week bijblijven over crypto?

Uiteraard zorgen we ervoor dat je ook tijdens de komende periode nuttige informatie en achtergronden over de Bitcoin en andere cryptomunten kunt lezen. In onderstaand overzicht een aantal interessante opties:

Het weekoverzicht voor de komende week kun je vast gebruiken om een inschatting van de markt te maken.

Het voortschrijdend gemiddelde is in diverse gedaanten een belangrijke indicator voor de cryptomarkt. In dit artikel lees je een aantal achtergronden.

Uiteraard kun je de live cryptokoersen ook tijdens de vakantie 24 uur per dag volgen.

Op zoek naar nog meer nieuws? Bekijk dan eens onze bijdragen.

Fijne vakantie en tot 1 september!

 

 

 

 

Reageer op artikel:
Analyse: Bitcoin Zomerweek 25/31 augustus 2020
Sluiten