Robert Kroes
Robert Kroes Tech 11 mei 2020
Leestijd: 7 minuten

Analyse: Bizar weekend in aanloop naar historische dag Bitcoin

#2 Crypto-analyse: Koersen Bitcoin en Altcoin top 25

Zoals gebruikelijk beginnen we onze analyse met een update van de marktkapitalisatie en een overzicht van de actuele cryptokoersen.

Verloop marktkapitalisatie

De Bitcoin en Altcoins noteerden afgelopen vrijdag een gezamenlijke marktkapitalisatie van $ 261,4 miljard. Na onze analyse stegen de investeringen aanvankelijk door tot een hoogste punt van $ 268 miljard, dat vrijdagavond rond 22.30 uur bereikt werd. Daarna volgde een consolidatie met negatieve tendens. In de nacht van zaterdag op zondag, rond middernacht, daalden de investeringen in een flash crash naar $ 228,3 miljard. Daarmee was de gifbeker nog niet leeg, want na een adempauze volgde een tweede crash die het laagste punt van dit weekend op het bord zette met een stand van $ 224,5 miljard. Hierna leken investeerders weer meer vertrouwen te krijgen en zagen een aantal mensen klaarblijkelijk een ‘buy the dip’, want vanaf dat laagste punt (dat we zondagmiddag rond 17 uur noteerden) stijgen de investeringeren weer. Inmidels bedraagt de marktkapitalisatie bedraagt nu $ 235,1 miljard.

De dominantie van de Bitcoin, die afgelopen vrijdag 68,63 % bedroeg, neemt iets af naar 67,92 %. In de koersanalyses zien we het effect op de koersen.

Analyse koers Bitcoin en Altcoin top 10

Tijdens de crypto-analyse van afgelopen vrijdag zagen we hoe de Bitcoin in positieve trend richting de halving leek te gaan. Inmiddels weten we dat dit vooruitzicht bedrieglijk was en dat er een alles behalve rustig weekend volgde. Momenteel trekken de rookwolken van de crash weer op en lijkt de markt te stabiliseren. Her en der zien we zelfs alweer groene tekenen van herstel, maar dat is uiteraard (nog) veel te weinig om de weekkoersen weer in het groen te krijgen. De Bitcoin-koers in dollars noteert na de shake-out $ 8.692,37. In de onderstaande grafiek zie je de actuele situatie in één oogopslag.

Crypto-analyse 11 mei: Bitcoin en cryptomarkt wachten op halving na bizar weekend. Live koersen vastgelegd om 8.10 uur.
Crypto-analyse 11 mei: Bitcoin en cryptomarkt wachten op halving na bizar weekend. Live koersen vastgelegd om 8.10 uur. bron: Tradeincrypto.com

Analyse overige Altcoins:

Buiten de top 10 zien we dat de top 25 voorzichtig herstel lijkt te tonen. De cryptomunten die het minst volgzaam zijn aan de Bitcoin lijken het hardst te stijgen. De situatie zie je hieronder in beeld.

Koersoverzicht top 25 cryptomunten tonen voorzichtig herstel.
Koersoverzicht top 25 cryptomunten tonen voorzichtig herstel. bron: Tradeincrypto.com

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Analyse: Bizar weekend in aanloop naar historische dag Bitcoin
Sluiten