Robert Kroes
Robert Kroes Tech 11 mei 2020
Leestijd: 7 minuten

Analyse: Bizar weekend in aanloop naar historische dag Bitcoin

#3 Het cryptonieuws van de afgelopen 24 uur en het weekend

Wij bekeken welke invloed de (te) strenge in te voeren toezichtregels hebben voor de Nederlandse crypto-industrie en wat jij daar als investeerder van merkt.

Onze collega’s van Cryptoclan.nl brachten in kaart welke gevolgen de Bitcoin halving kan hebben voor de andere cryptomunten en hoe je hier als investeerder op kunt anticiperen.

Bitcoin nieuws

De crash van dit weekend was natuurlijk koren op de molen van verklaard tegenstanders van de Bitcoin, zoals Dr. Doom en Peter Schiff. Zij lieten dan ook direct van zich horen. Er werd dan ook flinke schade gedaan. Toch blijven de verwachtingen en belangrijkste indicatoren bullish. Wel zijn de economische vooruitzichten zo alarmerend dat men zich afvraagt of dit invloed zal hebben op de te verwachten koersrally na de halving. De bekende analist Anthony Pompliano denkt dat dit wel mee zal vallen. Hij ziet juist een rol voor Bitcoin op Wall Street tijdens de crisis. Opvallend is dat de transactievergoedingen die gevraagd worden sterk stijgen vóór de halving.

Analyse Cryptomunten en nieuws

Ethereum (ETH) was één van de munten die na de Bitcoin een fikse correctie onderging. In deze bijdrage analyseert men de gevolgen. Het blijkt vooral de vraag hoe lang de munt een consolidatie kan verdragen.

Ook de Ripple (XRP) kreeg tikken te verwerken. Hoe men het vervolg inschat lees je in deze bijdrage.

Volgens de auteur van dit artikel zouden Bitcoin Cash (BCH) en Bitcoin SV (BSV) wel eens kunnen profiteren van de Bitcoin halving. In dit artikel legt hij uit waarom.

De Tron (TRX) onderging een trendbreuk. Welk belangrijk supportniveau er nu voor de koers in lijn ligt analyseert men in dit artikel.

Verzamelanalyses

Hoe het de top 3 cryptomunten verging in de Aziatische markt zie je in deze verzamelanalyse.

Hoe de verwachtingen zijn voor Ethereum (ETH), Ripple (XRP) en Eos (EOS) zie je in deze verzamelanalyse.

Ook de Litecoin (LTC), Stellar Lumens (XLM) en Tron (TRX) worden aan een verzamelanalyse onderworpen.

Sally Ho is vandaag weer van de partij. We sluiten de verzamelanalyses af met haar technische analyses.

Cryptobeurzen

Cryptobeurs Coinbase organiseert ‘Consensus’.  In onze crypto-agenda lees je meer details en zie je hoe je dit congres gratis mee kunt maken.

Overig cryptonieuws

Klaarblijkelijk heeft men in Noord-Korea financiële problemen. Analisten melden namelijk dat Noord-Koreaanse hackers steeds actiever worden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Analyse: Bizar weekend in aanloop naar historische dag Bitcoin
Sluiten