Robert Kroes
Robert Kroes Tech 11 mei 2020
Leestijd: 7 minuten

Analyse: Bizar weekend in aanloop naar historische dag Bitcoin

#6 Bitcoin bites: Wat gebeurde er dit weekend met de Bitcoin?

Wat gebeurde er dit weekend met de Bitcoin?

Het weekend leek positief te beginnen toe de Bitcoin vrijdagavond de $ 10.000,- passeerde. Rond $ 10.200,- botste de koers echter op een zeer sterke weerstand die al jaren als een magneet werkt wanneer de koers er doorheen schiet. Dat gebeurde ook deze keer. Nadat de koers er even doorheen leek te breken greep de markt in en daalde de koers tot onder weerstandsniveau. Er leek weinig aan de hand totdat de koers terugveerde onder $ 10.000,-.

Op dat moment werden veel Bitcoin whales negatief en gingen short. Het gevolg was een verdere koersdaling en massale liquidatie van long-posities op optiebeurzen als BitMex. Deze posities die tegen de koers van de Bitcoin ingaan temperde het vertrouwen van andere investeerders.

Eerder deze week kochten veel nieuwe investeerders zich in naar aanleiding van de te verwachten koerswinst door de Bitcoin halving. De plotselinge koersdaling en wantrouwende houding van de whales zorgden voor een ‘sell the news’-strategie en winstnemingen bij velen, terwijl anderen uit angst/onbekendheid afhaakten. Alsof dit scenario nog niet ernstig genoeg was ging cryptobeurs Coinbase op zwart. Handelaren kregen tijdens het zwaartepunt van de crash lange tijd een 502-fout gemeld. Dit zorgde voor extra onrust onder investeerders.

Mis geen beweging van de crypto-markt

Met de live-koersen van CryptoClan.nl en onze crypto-analyse van morgen, waarvoor je jezelf nu al gratis kunt inschrijven, brengen wij je op de hoogte van de relevante ontwikkelingen tijdens de handelsdag die nu nog voor ons ligt en hoef je in de tussentijd geen koersbeweging te missen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Analyse: Bizar weekend in aanloop naar historische dag Bitcoin
Sluiten