Robert Kroes
Robert Kroes Tech 22 nov 2019

Analyse: Correctie Bitcoin en Altcoins wordt steeds heviger

#2 Crypto-analyse: Koersen Bitcoin en Altcoin top 25

Zoals gebruikelijk beginnen we onze analyse met een update van de marktkapitalisatie en een overzicht van de actuele cryptokoersen.

Verloop marktkapitalisatie

De Bitcoin en Altcoins noteerden dinsdag een gezamenlijke marktkapitalisatie van $ 212,4 miljard. Sindsdien beweegt de markt uitsluitend neerwaarts. Eerst gestaag, maar in de afgelopen 24 uur versneld. Vanmorgen rond 7 uur tikte de markt de bodem van $ 195,8 miljard aan. Hierna volgde er een voorzichtig herstel, maar of de tendens hiermee ombuigt naar positief is niet te zeggen. De marktkapitalisatie bedraagt op dit moment $ 197,7 miljard.

De dominantie van de Bitcoin, die gisteren 68,43 % bedroeg, neemt iets toe en bedraagt nu 68,66 %. In de koersanalyses zien we het effect op de koersen.

Analyse koers Bitcoin en Altcoin top 25

Tijdens de crypto-analyse van dinsdag zagen we zowel voor de Bitcoin (BTC) als voor de Altcoins over het algemeen positieve dagkoersen en negatieve weekkoersen. Inmiddels zien we flink negatieve dagkoersen, waarmee de weekkoersen logischerwijze in het rood blijven. De Bitcoin-koers in dollars, die dinsdag $ 8.142,34 bedroeg, bedraagt inmiddels $ 7.593,05. In de onderstaande grafiek zie je de actuele situatie in één oogopslag.

Crypto-analyse 22 november Bitcoin en Altcoins zwaarder in de min na Aziatisch (nep)nieuws. Live cryptokoersen vastgelegd om 9.15 uur.
Crypto-analyse 22 november Bitcoin en Altcoins zwaarder in de min na Aziatisch (nep)nieuws. Live cryptokoersen vastgelegd om 9.15 uur. Bron: Tradeincrypto.com

Analyse overige Altcoins:

Buiten de top-10 zien we op één uitzondering na ook uitsluitend rode dag- en weekkoersen. Die uitzondering is Tezos (XTZ) dat een dagkoers van + 2,86 % en een positieve weekkoers noteert. Grootste daler is Iota (MIOTA) met -9,11 % en gemiddeld verliest dit segment zo’n 5 %

Reageer op artikel:
Analyse: Correctie Bitcoin en Altcoins wordt steeds heviger
Sluiten