Robert Kroes
Robert Kroes Tech 21/10/2019

Analyse: Goed weekend voor de Bitcoin maakt nog geen goede week

#2 Crypto-analyse: Koersen Bitcoin en Altcoin top 25

Zoals gebruikelijk beginnen we onze analyse met een update van de marktkapitalisatie en een overzicht van de actuele cryptokoersen.

Verloop marktkapitalisatie

De Bitcoin en Altcoins noteerden vrijdag een gezamenlijke marktkapitalisatie van $ 208,2 miljard. De markt daalde aanvankelijk nog iets verder, waardoor op vrijdag om 8.45 uur het laagste punt van het weekend al te zien was met $ 206,2 miljard. Daarna stegen de koersen geleidelijk om in de loop van zaterdag weer iets te dalen. In de nacht van zaterdag op zondag begon het herstel. Gisteravond rond 20.00 uur werd het hoogste punt van het weekend bereikt op $ 216,3 miljard. Hierna consolideerden de koersen op de Aziatische markt. De markt beweegt nu rond de $ 215,0 miljard.

De dominantie van de Bitcoin, die vrijdag 68,30 % bedroeg, steeg weer en bedraagt nu 69,05 %. In de koersanalyses zien we het effect op de koersen.

Analyse koers Bitcoin en Altcoin top 25

Tijdens de crypto-analyse van vrijdag zagen we dat de Bitcoin € 7.155,16 noteerde, Ethereum volgde met € 156,87 en Ripple sloot de top 3 met € 0,2616. De gestegen investeringen van het weekend zijn klaarblijkelijk vooral ten goede gekomen van de Bitcoin en Altcoins buiten de top 3.  De stijging van Ethereum en Ripple valt namelijk mee. Dit zien we ook terug in de weekkoersen. Deze zijn voor veel cryptomunten nog rood. De eerste omschakelingen naar positieve weekkoersen zien we pas verderop in de top 10. De Bitcoin-koers in dollars, die vrijdag $ 7.960,68 bedroeg, ging weer over de psychologische grens van $ 8.000,- en bedraagt op dit moment $ 8.360,24. In de onderstaande grafiek zie je de actuele situatie in één oogopslag.

Crypto-analyse 21 oktober: Goed weekend maar nog geen positieve week voor de Bitcoin. Live koersen vastgelegd om 8.35 uur.
Crypto-analyse 21 oktober: Goed weekend maar nog geen positieve week voor de Bitcoin. Live koersen vastgelegd om 8.35 uur. Bron: TradeinCrypto.com

Analyse overige Altcoins:

Buiten de top-10 zien we alleen groene dagkoersen. Sterkste stijger is Chainlink (LINK) met 12,54 %, terwijl de markt gemiddeld 3,5 % stijgt. Ook het aantal positieve weekkoersen neemt toe. Leo Token (LEO), Monero (XMR), Okb (OKB), Cosmos (ATOM) en Neo (NEO) zien inmiddels een groen weekresultaat.

Reageer op artikel:
Analyse: Goed weekend voor de Bitcoin maakt nog geen goede week
Sluiten