Robert Kroes
Robert Kroes Tech 30 apr 2019

Analyse: Markt voor Bitcoin en Altcoins blijft negatief

#3 Het cryptonieuws van de afgelopen 24 uur

Naast de crypto-analyse onderzochten we waarom de koers van Bitcoin op de geplaagde cryptobeurs BitFinex zoveel hoger ligt dan op andere beurzen en wat dit voor de handel betekent.

Bitcoin nieuws

Deze analist ziet $ 6.000,- als het volgende ‘key-level’ voor de Bitcoin. Aangezien de Bitcoin vanochtend net onder $ 5.200,- handelt bij negatief sentiment is deze inschatting wellicht wat (te) positief. Als de Bitcoin de trend van Litecoin (LTC) blijft volgen, lijkt een sprong naar $ 5.600,- realistischer. Deze analisten voorzien echter wel dat de Bitcoin tussen nu en 3 weken de $ 6.000,- haalt. Vooralsnog lijkt de tendens bearish.

Cryptomunten

Volgens deze analyse kan Ripple (XRP) wel eens de lachende derde blijken nu BitFinex de Bitcoin onder druk houdt. Eenduidigheid over de koers levert dit niet op. Zo denkt deze analist dat de koers makkelijk richting $ 10,- kan stijgen. Een andere analyse laat juist zien dat de munt overgewaardeerd is en er dus een koersdaling verwacht kan worden.

Neo (NEO) komt door een nieuw partnerschap beschikbaar op ApplePay en SamsungPay. Ook presenteerde zij versie 3.0 van haar roadmap. Helaas zien we die positieve ontwikkelingen (nog) niet terug in de koersontwikkeling.

In deze algemene crypto-analyse zien we hoe de markt onder druk staat.

Cryptobeurzen

De SEC heeft de handel op de Amerikaanse Bitcoin Generation beurs stop gezet wegens mogelijk onjuiste informatie. Is een nieuw beursschandaal in de maak?

In dit artikel bekijkt men de toekomstplannen van Binance.

Nasdaq voegt de BraveNewCoin (XRPLX) index toe aan haar overzichten.

Blockchain

Financieel analist Moody’s was nogal kritisch over de risico’s rond Blockchain. In dit artikel zijn Blockchain-kenners nogal kritisch over (het gebrek aan) kennis van Blockchain door Moody’s.

In dit artikel lees je hoe de Chinese Blockchain gigant Techrock en het Japanse Rakuten samenwerken om de voedselkwaliteit van geïmporteerd voedsel te garanderen.

Paxos (PAX) gaat volgende maand van start. Inmiddels is bekend gemaakt dat zij de Ontology (ONT) Blockchain kiezen als distributiepartner.

Overig cryptonieuws

Een hack bij een onderaannemer van Microsoft heeft ervoor gezorgd dat de inhoud van een aantal mailboxen, waaronder Nederlandse, op straat is komen te liggen. De hackers lijken specifiek op zoek naar gegevens en logins in verband met ‘crypto’. Oppassen is dus het devies, want ook Nederlandse gebruikers worden getroffen.

Dit artikel concludeert dat de Bitcoin ook wordt gebruikt om de militaire tak van Hamas te ondersteunen.

De auteur van dit artikel zet op een rij hoe de komst van quantum-computers de (op binaire technologie gebaseerde) crypto-industrie kan schaden als de markt zich niet voorbereidt.

Reageer op artikel:
Analyse: Markt voor Bitcoin en Altcoins blijft negatief
Sluiten