Robert Kroes
Robert Kroes Tech 20 apr 2020
Leestijd: 6 minuten

Analyse: Brengt lekker weekend voor de Bitcoin een goede week?

#6 Bitcoin-bites: Hoe beïnvloedt Tether (USDT) de Bitcoin en wat leren we daarvan?

Bitcoin Bites: hoe beïnvloedt Tether (USDT) de Bitcoin en wat leren we daarvan?

De Tether (USDT) is een zogenoemde stable coin die gekoppeld is aan de Amerikaanse dollar. Deze stable coin wordt in de praktijk voornamelijk voor twee doelen gebruikt. Als eerste is het voor veel beurzen de munt om als entree te dienen en als tweede fungeert de munt als ‘safe haven’ bij crisis.

Tether (USDT) als entreemunt

Allereerst geldt de functie van entreemunt. Op veel beurzen kun je alleen handelen in cryptomunten en dus niet direct met cash geld iedere cryptomunt kopen. Veel van die beurzen gebruiken de USDT als startpunt. Mensen kopen dan met hun dollars de USDT en kunnen vandaar uit met hun cryptomunt USDT verder handelen. Als er dus meer vraag naar USDT komt is dit voor veel investeerders een positief signaal. Dit betekent in hun optiek dat er dus meer geïnteresseerden in crypto komen en de vraag toeneemt. Het feit dat Tether recent forse hoeveelheden nieuwe munten creëert (dit weekend nog voor $ 120 miljoen) is dus een positief teken.

Tether (USDT) als safe haven

De tweede functie is de functie van ‘veilige haven’. Wanneer handelaren bang zijn voor een koersdaling van de reguliere cryptomunten willen zij hun investeringen veilig stellen. Als zij helemaal uit de cryptowereld willen stappen kunnen zij hun bezit natuurlijk omzetten in fiat valuta. Wanneer men later weer in wil stappen is echter vaak verstandiger om voor een stable coin te kiezen. Door de koppeling van de waarde aan (in dit geval) de dollar ligt er een bodem in de prijs. Hierdoor worden al te grote koersverliezen voorkomen.

Daar staat tegenover dat er ook geen grote koerswinsten te maken zijn. Hierdoor zullen mensen bij een positieve markt sneller voor andere cryptomunten kiezen. Daarom zien we vaak in de koersoverzichten een dalende Tether als de rest van de markt stijgt (en omgekeerd). Ook dit is natuurlijk van belang voor de Bitcoin. Als veel investeerders richting Tether gaan is dit geen goed teken en ligt een koersdaling in verschiet.

Mis geen beweging van de crypto-markt

Met de live-koersen van CryptoClan.nl en onze crypto-analyse van maandag, waarvoor je jezelf nu al gratis kunt inschrijven, brengen wij je op de hoogte van de relevante ontwikkelingen tijdens de handelsdag en het weekend dat nu nog voor ons ligt en hoef je in de tussentijd geen koersbeweging te missen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Analyse: Brengt lekker weekend voor de Bitcoin een goede week?
Sluiten