Robert Kroes
Robert Kroes Tech 17 sep 2019

Analyse: negatieve Bitcoin wordt gepasseerd door Altcoins

#2 Crypto-analyse: Koersen Bitcoin en Altcoin top 25

Zoals gebruikelijk beginnen we onze analyse met een update van de marktkapitalisatie en een overzicht van de actuele cryptokoersen.

Verloop marktkapitalisatie

De Bitcoin en Altcoins noteerden gisteren een gezamenlijke marktkapitalisatie van $ 258,8 miljard. Gedurende de dag vond er een zogenaamd ‘inverse head and shoulder patern’ plaats. Dit begon net voor 12 uur toen de investeringen daalden tot $ 253,6 miljard. Daarna werd het dieptepunt op $ 252,9 miljard bereikt. Vanaf 20 uur steeg de koers weer sterk om rond 21 uur met $ 259,6 miljard het hoogtepunt te bereiken. Helaas zorgden de Aziatische markten voor een correctie. Dit resulteert uiteindelijk in de stand van $ 257,0 miljard die we nu op het bord zien.

De dominantie van de Bitcoin, die gisteren 71,80 % bedroeg, daalde naar 71,51 %. In de koersanalyses zien we het effect op de koersen.

Analyse koers Bitcoin en Altcoin top 25

Tijdens de crypto-analyse van gisteren zagen we dat de cryptokoersen positief uit het weekend kwamen. De Bitcoin wist dit echter niet vol te houden en begint negatief aan de dag. Voor de grote Altcoins begint de dag beter terwijl de rest van de markt wisselend presteert. Dit leidt tot een negatief weekresultaat voor de Bitcoin, terwijl het beeld van de weekkoersen voor de Altcoins wisselend is. De Bitcoin-koers in dollars, die gisteren $ 10.336,60 bedroeg, schrijft vandaag $ 10.203,80 . In de onderstaande grafiek zie je de actuele situatie in één oogopslag.

Crypto-analyse 17 september: Grote Altcoins presteren beter dan Bitcoin. Live koersen vastgelegd om 8.40 uur.

Analyse overige Altcoins:

Buiten de top 10 is het beeld wisselend, waarbij negatieve dagkoersen de overhand hebben. Grootste daler is Cosmos (LINK) met -7,03%. Overige koersen dalen minder snel, meestal blijft het verlies tot 2% beperkt. Grootste stijger is Dash (DASH) met 1,29%. Na Stellar (XLM), Tezos (XTZ), Ethereum Classic (ETC), Chainlink (LINK) en USD Coin (USDT) schrijft nu ook de Neo (NEO) een negatief weekresultaat.

Reageer op artikel:
Analyse: negatieve Bitcoin wordt gepasseerd door Altcoins
Sluiten